Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

«Μην επενδύετε στον ευρωπαϊκό νότο» προτείνει η Pimco

Η Pacific Investment Management Co. (Pimco), εταιρεία που διαχειρίζεται τα μεγαλύτερα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια στον κόσμο, συστήνει στους επενδυτές να αποφύγουν τις επονομαζόμενες περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία καθώς παλεύουν να αντιμετωπίσουν τα τεράστια δημοσιονομικά χρέη τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.


Οι επενδυτές πρέπει να προτιμούν κράτη που διακρίνονται για την ευελιξία τους, σύμφωνα με τον David Fisher, επικεφαλής της διαχείρισης προϊόντων παγκοσμίως της Pimco.

"Οι ΗΠΑ είναι μεταξύ των εθνών που έχουν ως ένα βαθμό εξαντλήσει τη 'ρεζέρβα' τους με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε τυχόν νέες δυσκολίες", επισημαίνει ο David Fisher, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους από το Τόκιο.

Σύμφωνα με την Pimco, "ευκαιρία" και "σίγουρη επιλογή" για επενδύσεις αποτελούν η Αυστραλία και ο Καναδάς, καθώς "στο περιβάλλον της έχουν επέλθει σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια", σύμφωνα με τον David Fisher.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com