Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Συνεχίζονται τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης

Τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας, συντηρούνται από τη μεριά της Γερμανίας και πάλι. Όπως μεταδίδει το Reuters, Έλληνας υπουργός, με ανώνυμη συνέντευξη του στην εφημερίδα Die Welt, τονίζει ότι το ερώτημα δεν είναι εάν θα γίνει αναδιάρθρωση αλλά το πότε.



Η συνέντευξη στην πλήρη μορφή της θα δημοσιευθεί την Τρίτη. Όπως φέρεται να δήλωσε ο υπουργός, που χαρακτηρίζεται από την εφημερίδα ως έμπιστος του πρωθυπουργού, "η ερώτηση δεν είναι πια ανα θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους αλλά το πότε".

Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις και δεύτερου αξιωματούχου της ελληνικής κυβέρνησης, που κάνει λόγο για επιμήκυνση του χρέους και μείωση επιτοκίων ενώ προσθέτει ακόμα πως μέχρι να καθοριστούν οι λεπτομέρειες κανείς δεν θα σχολιάσει επισήμως το ενδεχόμενο.

Λίγο νωρίτερα, αρνητικός σχετικά με τυχόν αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Γ. Προβόπουλος. Από τη μεριά του, ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα οικονομίας, Όλι Ρεν, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο Μνημόνιο και χαρακτήρισε αρνητική για τα ευρωπαϊκά ομόλογα μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com