Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ευνοιοκρατία στις επιλογές προϊσταμένων στο Δημόσιο βλέπει ο Βασ. Μουλόπουλος

Για ενδείξεις ευνοιοκρατίας στις επιλογές προϊσταμένων στο Δημόσιο κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος, σε ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών.


Κάνει αναφορά σε πολύμηνες καθυστερήσεις στις κρίσεις για την επιλογή προϊσταμένων μέσω των διαδικασιών που θεσμοθετήθηκαν με το νόμο 3839/2010, καθώς και σε περιπτώσεις τοποθέτησής τους εκτός των διαδικασιών της νέας νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι στο υπουργείο Εσωτερικών η θητεία των προϊσταμένων τμημάτων έχει λήξει από 29 Μαρτίου 2010. Αναφέρει ότι οι νέες αποκεντρωμένες ξεκίνησαν τη λειτουργία τους με "κομματικούς" προϊσταμένους, με επιλογή αποκλειστικά από τον διορισμένο γενικό γραμματέα, χωρίς κρίση υπηρεσιακού συμβουλίου, καθώς με τροπολογία εξαιρέθηκαν «μεταβατικά» από το νέο σύστημα προϊσταμένων κρίσεων.

Ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

1. Σε πόσα Υπουργεία έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις με το νόμο 3839/2010 και για ποιο λόγο αυτές καθυστερούν ;

2. Γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να εφαρμόζει τον αναξιοκρατικό τρόπο επιλογής προϊσταμένων κρίσεων με ανάθεση;

3. Πότε θα γίνουν οι κρίσεις προϊσταμένων τμημάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών με το νόμο 3839/2010;

Παράλληλα, ζητά την κατάθεση:

α) του συνόλου των πρακτικών των υπηρεσιακών συμβουλίων που αφορούν σε κρίσεις προϊσταμένων μετά τη θέση σε ισχύ του νόμου 3839/2010.

β)του σύνολου των αποφάσεων, με τις οποίες ανατίθενται καθήκοντα Διευθυντή ή Τμηματάρχη, χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου, μετά τη θέση σε ισχύ του νόμου 3839/2010

 
website counter
friend finderplentyoffish.com