Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΗ – ΚΑΠΕ για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός και ο πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Ματθαίος Σανταμούρης, υπέγραψαν σήμερα παρουσία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, μνημόνιο συνεργασίας για το πρόγραμμα επενδύσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης στον οικιακό τομέα.


Στόχος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των νοικοκυριών μέσω της παροχής ενεργειακών υπηρεσιών και παρεμβάσεων που θα αποπληρώνονται σε βάθος χρόνου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ανάλογα με το ποσοστό της εξοικονόμησης ενέργειας που θα επιτυγχάνεται.

Στο πιλοτικό πρόγραμμα που προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας των δύο φορέων, θα συμμετάσχουν περίπου 1.000 κατοικίες στους δήμους Ηλιουπόλεως, Αγίου Δημητρίου, Καισαριανής, Περιστερίου και Παλαιού Φαλήρου. Σε αυτά τα νοικοκυριά θα δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλουν άμεσα το αντίτιμο αλλά θα αποπληρώνουν το κόστος των παρεμβάσεων σε βάθος χρόνου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν ήδη ληφθεί μέσω πιλοτικού προγράμματος που αφορά σε συνολικά 45 κτήρια του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com