Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μόνο η δραστική μείωση της φορολογίας θα μειώσει τις τιμές των καυσίμων λέει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών

Δίκαιες χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) τις διαμαρτυρίες των καταναλωτών για τις αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα και υποστηρίζει ότι ο μόνος τρόπος να μειωθούν είναι με τη δραστική μείωση της φορολογίας.



Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι η αύξηση των τιμών οφείλεται στη φορολογία των καυσίμων και την αδικαιολόγητη αύξηση των διεθνών τιμών προκαλώντας οδυνηρές συνέπειες τόσο στους καταναλωτές όσο και στους βενζινοπώλες και δηλώνει αντίθετη στις προτάσεις για εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με εκείνον του πετρελαίου κίνησης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πλαφόν πρέπει να επιβάλλεται στις έκτακτες καταστάσεις και όταν υπάρχουν προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς. Τονίζεται ωστόσο ότι πρέπει να επιβάλλεται σε όλα τα στάδια με προσδιορισμένες τιμές ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει πόσο αγοράζει και πόσο πουλάει ο καθένας, όπως ορίζει ο νόμος 3054/2002.

Υπογραμμίζεται τέλος ότι εφαρμογές πλαφόν μόνο στη λιανική τιμή με ταυτόχρονη πλήρη ελευθερία τιμών στη χονδρική και διυλιστήρια μόνο ανωμαλία εις βάρος των καταναλωτών και των βενζινοπωλών μπορεί να επιφέρει, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com