Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Επίθεση Πεταλωτή στη Ν.Δ. για το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην παραγγελία που έδωσε στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, για έρευνα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υφυπουργός, Γ. Πεταλωτής,κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, κάνοντας λόγο για «πλήθος παρανομιών που γίνονταν επί Νέας Δημοκρατίας».



"Το μεγάλο πανηγύρι που γινόταν σε όλο το ελληνικό Δημόσιο γινόταν και στο ΑΠΕ", είπε, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι παίζει "ρόλο τιμητή όλων των ανομιών και παρανομιών που έγιναν στο παρελθόν" αντί να σιωπά.

Ο Γ. Πεταλωτής τάχθηκε υπέρ των μισθολογικών περικοπών σε εργαζόμενους στο πρακτορείο, λέγοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν διακρίσεις και να έχουν διαφορετική, ευνοϊκότερη, αντιμετώπιση. "Δεν μπορούμε να λέμε ότι περιορίζουμε τους μισθούς του υπόλοιπου δημόσιου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα και ν' αφήνουμε απ` έξω το ΑΠΕ. Και μάλιστα, όταν εκεί υπάρχει και μια διαφορετική κλάση μισθοδοσίας, που οφείλεται ακριβώς στις πελατειακές σχέσεις και στο τελείως ανεξέλεγκτο που επικρατούσε επί πάρα πολλά χρόνια", υποστήριξε.

Στη Βουλή

Χθες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σ. Κεδίκογλου, ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε πως είναι "ξεκάθαρο" ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάγεται στις ΔΕΚΟ, σύμφωνα με το ν.3899/2010.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και υποστήριξε ότι οι προσλήψεις έγιναν για τη στελέχωση νέων, βραβευμένων, τμημάτων, όπως το web TV και το διαδικτυακό Ραδιόφωνο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com