Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ξεκινάει η πιστοποίηση των ΚΕΠ ως Υπηρεσίες Μιας Στάσης

Ως Υπηρεσίες Μιας Στάσης για τη σύσταση ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών, που δεν απαιτούν συμβολαιογραφικό έγγραφο, θα μπορούν να λειτουργούν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών που θα λάβουν σχετική πιστοποίηση, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση.



Ο προϊστάμενος του προς πιστοποίηση ΚΕΠ θα πρέπει να υποβάλει αίτηση κατόπιν ανακοίνωσης – πρόσκλησης της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία έχει οριστεί ως φορέας πιστοποίησης.

Πριν από την έκδοση της απόφασης, θα πραγματοποιείται έλεγχος πληρότητας, αυτοψία του ΚΕΠ και επιτόπιος έλεγχο τήρησης των απαραίτητων προϋποθέσεων.

Τα ΚΕΠ που θα πιστοποιούνται ως Υπηρεσίες Μίας Στάσης πρέπει να τηρούν τις εξής προϋποθέσεις:

► Κατάλληλο χώρο, ειδικά διαμορφωμένο για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών

► Μια θέση εργασίας πλήρως εξοπλισμένη με εφαρμογές γραφείου, πλοήγησης στο διαδίκτυο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κ.ά. και διακριτό τηλεφωνικό αριθμό αποκλειστικά για τις υπηρεσίες σύστασης ομμόρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών.

► Δυο υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ, οι οποίο να έχουν πιστοποιημένη κατάρτιση τουλάχιστον για τη χρήση ψηφιακών υπογραφών, την επαλήθευση γνησιότητας ηλεκτρονικών εγγράφων και τη χρήση των συστημάτων που χρησιμοποιούνται για τη σύσταση ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών και ειδικότερα στο πληροφοριακό σύστημα του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com