Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Αντιπαράθεσης συνέχεια για την πατρότητα του χρέους

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης για όσα υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, ότι ευθύνεται μόνο για 7 δισ. ευρώ πρόσθετου χρέους την περίοδο 2004-2009.



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, μίλησε για "αλαλούμ" δηλώσεων της Ν.Δ. για το θέμα, υποστηρίζοντας ότι άλλα δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος και άλλα ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας.

"Η αλήθεια είναι μια και έχει καταγραφεί πλέον στην ιστορία: Σχεδόν διπλασίασαν το χρέος της χώρας σε 5,5 χρόνια", είπε και πρόσθεσε πως "αυτή η αλήθεια δεν αλλάζει όσα ψέματα και αν πουν. Όση 'μαγική' αριθμητική κι αν χρησιμοποιήσουν. Και το παρόν τους, δυστυχώς, είναι ίδιο με το παρελθόν τους. Και με θρασύτητα τέτοιο μέλλον ευαγγελίζονται και για τη χώρα".

Εκ μέρους της Ν.Δ. ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Χρ. Σταϊκούρας, επανέλαβε ότι ευθύνεται μόνο για τα 7 δισ. και υποστήριξε ότι τα υπόλοιπα αφορούσαν σε τόκους προηγουμένων ετών, πληρωμές εξοπλιστικών προγραμμάτων, πληρωμές κοινωνικής ασφάλισης και χρέη νοσοκομείων.

"Ακόμη, όμως, και με τη λογική ΠΑΣΟΚ -σύμφωνα με την οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη διόγκωση του χρέους- οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Η μέση ετήσια αύξηση του δημοσίου χρέους, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, για την περίοδο 2004-2009, ήταν 21,7 δισ. ευρώ ή 4,9% επί του ΑΕΠ, ενώ επί Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, για την περίοδο 2010- 2011, σύμφωνα με τα δικά της στοιχεία, είναι 25,2 δισ. ευρώ ή 14,7% επί του ΑΕΠ", σημείωσε.

"Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πραγματικότητα που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες ή διαστρεβλώσεις", κατέληξε η δήλωσή του.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com