Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Όλο και περισσότεροι ανήλικοι χρήστες του facebook

Όλο και περισσότερα πιτσιρίκια δημιουργούν τις δικές τους σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως στο facebook, σύμφωνα με τη νέα μελέτη EU Kids Online που έγινε σε 25 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η έρευνα αποκαλύπτει πως το 38% των παιδιών ηλικίας 9-12 ετών χρησιμοποιούν υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ένα στα πέντε παιδιά της ίδιας ηλικιακής ομάδας έχει το δικό του «προφίλ» στο facebook, παρόλο που το δίκτυο θέτει ηλικιακό όριο για συμμετοχή τα 13 έτη.



Το ένα τέταρτο των παιδιών στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης προτιμούν να έχουν το προφίλ τους " ανοιχτό σε όλους" (public), ενώ το ένα πέμπτο των παιδιών, των οποίων το προφίλ είναι "ανοιχτό", εμφανίζουν τη διεύθυνσή τους ή το τηλέφωνό τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό γίνεται επειδή τα παιδιά δεν μπορούν να κατανοήσουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας.

Στις 25 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα , το 57% των παιδιών (ηλικίας 9 έως 16 ετών) χρησιμοποιούν το facebook ως κύριο site κοινωνικής δικτύωσης. Στην Κύπρο το ποσοστό αγγίζει το 98%, ενώ στην Πολωνία μόνο το 2%.

Επίσης, η έρευνα δείχνει ότι ένα στα έξι παιδιά, ηλικίας 9-12 ετών και ένα στα τρία 13-16 ετών έχει 100 ή και παραπάνω διαδικτυακούς φίλους, ενώ περίπου το ένα τέταρτο των χρηστών των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης επικοινωνούν online με ανθρώπους που δεν έχουν καμία επαφή στη ζωή τους.

Η έρευνα με τίτλο "Κοινωνική Δικτύωση, Ηλικία και Εμπιστευτικότητα", είναι διαθέσιμη online στη διεύθυνση www.eukidsonline.net, και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα για το ασφαλές διαδίκτυο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 25.000 νέοι απ' όλη την Ευρώπη.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com