Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΕΡΤ HD, πιλοτικά από τις 27 Απριλίου

Την έναρξη πιλοτικών εκπομπών υψηλής ευκρίνειας, μέσω του ψηφιακού «μπουκέτου» της ΕΡΤ, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Λάμπης Ταγματάρχης.



Η πρώτη επίγεια εκπομπή υψηλής ευκρίνειας θα αφορά στη μετάδοση του ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, στις 27 Απριλίου. Θα ακολουθήσει στις 4 Μαΐου ο έτερος ημιτελικός, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάλκε και στη συνέχεια το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον, ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ και η τελική φάση του τουρνούα τένις Ρολάν Γκαρός.

Ο Λ. Ταγματάρχης ανακοίνωσε επίσης τη συγχώνευση του προγράμματος των Cine+ και Sport+ και τη μεταφορά στη θέση που απελευθρώνεται στο πρώτο ψηφιακό "μπουκέτο" του καναλιού της Βουλής. Έτσι, μένει κενή μία θέση στο δεύτερο "μπουκέτο", που θα καλύψει η ΕΡΤ HD.

Οι ανακοινώσεις προκάλεσαν, πάντως, την αντίδραση του Σκάι, ο οποίος έκανε λόγο για παράνομη κίνηση που συνιστά "ακαραία παραβίαση των συνθηκών ανταγωνισμού". Επικαλείται Πηγές της DIGEA και της ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας), λέγοντας πως "η εταιρεία που εκπροσωπεί τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς τοποθετείται κάθετα αρνητικά στις αυθαίρετες ενέργειες της ΕΡΤ".

Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι, Χρ. Παναγόπουλος, βρισκόταν στην κεφαλή της διοίκησης της ΕΡΤ από το 2004 έως τις αρχές του 2010.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com