Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Πεταλωτής: Με 151 ψήφους τα μέτρα του 2012-2015

Το μεσοπρόθεσμο οικονομικό σχέδιο θα ψηφιστεί με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Υποβάθμισε τις ενστάσεις που φέρεται να έχει η τρόικα, όσον αφορά στα υπουργεία Εργασίας και Υποδομών, υποστηρίζοντας ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν τέθηκε το θέμα των επιδομάτων ανεργίας, «έτσι όπως ακούστηκε».



Ο Γ. Πεταλωτής μίλησε, πάντως για εξορθολογισμό, εφ’ όσον χρειάζεται, των επιδομάτων, "που θα έχουν όμως σχέση με το εισόδημα του καθενός δικαιούχου", κάνοντας λόγο και για κριτήριο κοινωνικής δικαιοσύνης. Υποστήριξε ότι υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας για την κυβέρνηση που αφορά στην προστασία "ενός βασικού εισοδήματος που είναι μέσα από τις συντάξεις και φυσικά από τους μισθούς του ΄Ελληνα πολίτη".

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση θα επιδιώξει και νέα επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης των 110 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι το επιτόκιο που θα πληρώνει η Πορτογαλία θα είναι χαμηλότερο από το ελληνικό, απάντησε πως αν υπάρχει εθνική συνεννόηση και συναίνεση, η Ελλάδα θα οπλίζεται με περισσότερα επιχειρήματα και εργαλεία.

Με αφορμή την επιβολή προστίμου στο "Ράδιο-Αρβύλα" από το ΕΣΡ, δήλωσε ότι η σάτιρα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται "με ευρύτητα πνεύματος", αφήνοντας όμως αιχμές για τον Λάκη Λαζόπουλο. "Άλλο σάτιρα και άλλο το να προσπαθούμε να δώσουμε δείγματα ή να αποδείξουμε τα αναπόδεικτα", είπε. Επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι βρήκε πάτημα σε τηλεοπτικές εκπομπές για να αμφισβητήσουν "με έναν ξεδιάντροπο τρόπο" τον πατριωτισμό του πρωθυπουργού.

Ζήτησε από τη Συγγρού να αποδοκιμάσει τις χθεσινές τηλεοπτικές δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος, Παν. Καμμένου, ο οποίος είχε αποκαλέσει "έμμισθο μπρόκερ των διεθνών τοκογλύφων" τον Γ. Παπανδρέου. "Αν κάλυψαν τον κ. Μεϊμαράκη για τα έξοχα «γαλλικά» του στον χώρο του Κοινοβουλίου με μία ενορχηστρωμένη καμπάνια στήριξης, εγώ θα ήθελα να απαντήσει ο ίδιος κ. Σαμαράς, εάν πράγματι υιοθετεί αυτές τις απόψεις του βουλευτή του με τους αισχρούς και αναίσχυντους χαρακτηρισμούς -περί 'μπρόκερ των διεθνών τοκογλύφων' και περί 'εθνικής προδοσίας με υπόγειες συμφωνίες'- τους οποίους εξεστόμισε", τόνισε.

Ελληνικό

Όσον αφορά στο Ελληνικό και στο δημοσίευμα της "Ε", σύμφωνα με το οποίο ο Σπύρος Πολλάλης, είναι το φαβορί για να αναλάβει την προεδρία της εταιρίας «Ελληνικό Α.Ε.», είναι επικεφαλής ερευνητικού προγράμματος του Χάρβαρντ που χρηματοδοτείται από το Κατάρ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να τοποθετηθεί. "Δεν διαψεύδω τίποτα, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω και τίποτα, εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση", ήταν η απάντησή του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει ο διορισμός του.

Δήλωσε ότι η επιστολή του Κατάρ που επικαλέστηκε ο Χάρης Παμπούκης, σύμφωνα με την οποία το Κατάρ εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το έργο, θα δοθεί στη δημοσιότητα. Δεν είπε, όμως, πότε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com