Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αποκαλυπτήρια για το Τεχνολογικό Λύκειο

Το Τεχνολογικό Λύκειο, το οποίο θα προκύψει από την ενσωμάτωση των Επαγγελματικών Λυκείων και των επαγγελματικών σχολών, παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.



Θα είναι τετρατάξιο, καθώς θα προστεθεί μία τάξη εξειδίκευσης. Οι μαθητές θα επιλέγουν ανά περιφέρεια τις ειδικότητες, ενώ οι απόφοιτοι της τέταρτης τάξης θα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 3 (στην επτάβαθμη κλίμακα των επαγγελματικών δικαιωμάτων) ενώ οι απόφοιτοι της τρίτης τάξης του νέου Τεχνολογικού, θα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 2.

Θα έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μετά την απόφοιτησή τους και από την τέταρτη τάξη θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης για επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 3 ή να πάνε στα ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις, με κριτήρια που θέτουν τα ίδια τα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Θα μπορούν όμως να μετάσχουν και στις πανελλήνιες εξετάσεις, έχοντας φοιτήσει στις πρώτες τρεις τάξεις (στη γ' τάξη θα διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας), ώστε να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της επιλογής τους

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου, οι μαθητές τελειώνοντας την πρώτη τάξη του τεχνολογικού λυκείου θα μπορούν να συνεχίσουν είτε στο Τεχνολογικό είτε στο Γενικό Λύκειο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com