Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Εξοικονόμηση 40 εκατ. ευρώ εκτιμά το ΥΕΘΑ από τη μείωση των ΚΕΝ

Την εξοικονόμηση 40 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση εκτιμά ότι θα πετύχει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τη μείωση του λειτουργικού κόστους των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων αλλά και τη μείωση του αριθμού τους.


Σε απάντηση του υπ.. Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου σε ερώτηση του βουλευτη της Ν.Δ Θεόφιλου Λεονταρίδη, με θέμα τη λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς, αναφέρεται ότι το ΓΕΣ έχει αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας αριθμού ΚΕΝ και μελετά την περαιτέρω μείωση αυτών, με γνώμονα την ορθολογική διαχείριση πόρων στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής, με την ένταξη των ΚΕΝ σε πολυδύναμα στρατόπεδα και με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Ο κ. Λεονταρίδης, σε ερώτησή του για το ενδεχόμενο δραστικού περιορισμού των Κέντρων Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς, ζητούσε να διευκρινιστεί η τύχη στρατοπέδων, όπως της Ροδόπολης και των Θερμών Νιγρίτας στις Σέρρες και προειδοποιούσε ότι ειδικά στην περίοδο της ύφεσης, οι συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες θα είναι καταστροφικές.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com