Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Alpha bank: Οι αβάσιμες προβλέψεις για την οικονομία βουλιάζουν την κατανάλωση

Οι ανεξέλεγκτες και αβάσιμες προβλέψεις που διατυπώνονται περί αδυναμίας ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και η συζήτηση περί χρεοκοπίας επηρεάζουν πτωτικά περισσότερο απ’ όλα την καταναλωτική εμπιστοσύνη, υποστηρίζουν οι αναλυτές της Alpha Bank.


Τα δυσοίωνα σενάρια για την ελληνική οικονομία, τα οποία διατυπώνονται ευρέως το τελευταίο τρίμηνο, έχουν σε μεγάλο βαθμό αυτό-εκπληρωμένο χαρακτήρα και είναι ικανά να καθυστερήσουν αλλά ευτυχώς όχι να αποτρέψουν την ανάκαμψη και την επάνοδο της οικονομίας, αναφέρει μεταξύ άλλων το τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Σύμφωνα με την Alpha Bank, στο λιανικό εμπόριο, το οποίο συνιστά παραδοσιακά σημαντικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται σημαντική πτώση του όγκου των πωλήσεων κατά -12,8% το α’ τρίμηνο του 2011 ωστόσο η τάση αυτή θα περιοριστεί το β’ τρίμηνο (πρόβλεψη για -3,5%) και θα αποκτήσει θετικό πρόσημο κατά το γ’ και δ’ τρίμηνο του έτους. Θετική σύμφωνα με την Alpha Bank θα είναι και η ετήσια μεταβολή του όγκου των λιανικών πωλήσεων στο τέλος του 2011, καθώς αναμένεται ότι η ελληνική οικονομία θα αρχίσει και πάλι να αναπτύσσεται.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com