Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Δημ. Ρέππας: Να παραμείνουν σε δημόσιο έλεγχο ενέργεια και νερό

Υπό τον έλεγχο του Δημοσίου θα πρέπει να παραμείνουν η ενέργεια και το νερό σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα.



Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ο υπουργός τόνισε ότι είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, των συµβάσεων παραχώρησης, των συµπράξεων µε τον ιδιωτικό τοµέα και των στρατηγικών συµµαχιών. Ωστόσο επισήμανε ότι κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται χωριστά και ανέφερε ως παράδειγμα τον ιππόδρομο ή το ποδοσφαιρικό στοίχημα, που διαφέρει από το νερό ή την ενέργεια.

"Οι κρίσιμες εταιρείες που είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένες µε ευαίσθητες λειτουργίες της καθημερινότητας ασφαλώς πρέπει να παραμείνουν στον έλεγχο του ∆ηµοσίου, µε ζητούμενο όμως, πέραν της βελτίωσης των υπηρεσιών, τη διατήρηση χαµηλών τιµολογίων, την κερδοφορία ώστε το κράτος να έχει έσοδα και σε κάθε περίπτωση τη ρητή αποφυγή πρόκλησης ελλειμμάτων", ανέφερε.

Ο Δημήτρης Ρέππας απηύθυνε και ένα μήνυμα προς τα στελέχη της κυβέρνησης, καλώντας τα "να δουλεύουν περισσότερο και να μιλάνε λιγότερο", ενώ τόνισε ότι "δεν πρέπει να ενοχοποιείται η προσωπική άποψη, αλλά βεβαίως δεν είναι παραδεκτή η άσκηση κυβερνητικής πολιτικής, που είναι εξ ορισμού συλλογική υπόθεση, µε προσωπικό κριτήριο".

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού, παρέπεμψε στον πρωθυπουργό, αλλά τόνισε ότι "η καλύτερη στήριξη που µπορούµε να προσφέρουµε είναι όταν εµείςοι ίδιοι αναγνωρίζουµε πως η απουσία µας από ένα κυβερνητικό σχήµα µπορεί να είναι πιο χρήσιµη από την παρουσία µας σε αυτό".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com