Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Έρχεται σχέδιο εξυγίανσης για τους προβληματικούς ΟΤΑ

Δεν τίθεται θέμα υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ, υποστήριξαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, και οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, στη παρουσίαση των οικονομικών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προανήγγειλαν σχέδιο εξυγίανσης για τους «προβληματικούς» Δήμους και περιφέρειες καθώς και κατάσταση με τον δανεισμό τους.


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου “για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους αποκτούμε μια συνολική εικόνα, πού πηγαίνουν τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Έχουμε πλέον στοιχεία από όλους τους δήμους της χώρας, όπως έχουμε στοιχεία από τα νοσοκομεία της χώρας και αποκτούμε στοιχεία και από όλους τους ασφαλιστικούς φορείς”.

Παράλληλα στην παρουσίαση αναφέρθηκε πως πάνω από 4.000 νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις έχουν ήδη συγχωνευτεί ενώ η βάση δεδομένων, για το πρώτο τρίμηνο του 2011 τονίζεται ότι λειτουργεί με πληρότητα 100%. Αυτό σημαίνει πως το σύνολο των φορεών αναρτούν τα στοιχεία που πρέπει.

Αν και σύμφωνα με τους υπουργούς, το ελάχιστο κόστος λειτουργίας της αυτοδιοίκησης είναι διασφαλισμένο, υπάρχουν δήμοι και περιφέρειες που το ισοζύγιο εσόδων – εξόδων είναι αρνητικό ή οριακά θετικό. Οι “προβληματικοί” ΟΤΑ θα μπουν σε πρόγραμμα εξυγίανσης ενώ προσεχώς θα παρουσιαστεί και ποιοι εξ αυτών χρωστούν και πόσα έχουν δανειστεί.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com