Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σαμαράς: Στηρίζω ό,τι είναι σωστό, δεν συναινώ στο λάθος

Διευκρινίσεις επί της άρνησής του να συναινέσει στο μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα προσέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ. «Στηρίζω ό,τι σωστό προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση. Συνεπώς κάναμε και κάνουμε ό,τι ακριβώς οφείλει να κάνει η αντιπολίτευση», είπε.



Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι θεωρεί ανοησία να δώσει συναίνεση στο λάθος. "Αν σήμερα συναινέσουμε στο λάθος, θα ανατρέψουμε όσα κάναμε ως τώρα. Θα γίνουμε συνυπεύθυνοι σε ένα σφάλμα που εγκαίρως απορρίψαμε", σημείωσε.

Όσον αφορά στις πιέσεις της τρόικας, δήλωσε πως "η Νέα Δημοκρατία δεν εμπόδισε να εφαρμοστεί η λάθος πολιτική την οποία κι εκείνοι εισηγήθηκαν και στην οποία και σήμερα επιμένουν" και συμπλήρωσε ότι "δεν μπορεί να παραιτηθεί από το ρόλο της αντιπολίτευσης που το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους ορίζουν".

Επανέλαβε ότι συμφωνεί με τους στόχους εκμηδενιμσού του ελλείμματος και ελέγχου του χρέους, αλλά όχι και με τη "συνταγή".

Υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται, "με τίποτε", να προσυπογράψει την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, καθώς και ότι επιμένει σε μία στρατηγική αποκρατικοποιήσεων με αναπτυξιακό και όχι μόνο με ταμειακό αποτέλεσμα. "Δεν πρόκειται να δεχθώ πώληση ενός μετοχικού πακέτου της ΔΕΗ σε ένα πτωτικό χρηματιστήριο, χωρίς προηγούμενο σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου", ανέφερε ως παράδειγμα.

Παράλληλα, δήλωσε ότι επιμένει "στο χτύπημα των αφύσικων προνομίων που καταχράστηκαν διάφορες συντεχνίες του Δημοσίου".

Εκτίμησε ότι είναι εφικτή η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και εξέφρασε την πίστη ότι θα οδηγούσε σε καλύτερο κλίμα στις διεθνείς αγορές όσο και στο εσωτερικό.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com