Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Για επιλεκτική εφαρμογή του νόμου κάνουν λόγο οι βενζινοπώλες

Υποκριτική χαρακτηρίζει την στάση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) τονίζοντας πως ''δυστυχώς, για άλλη μια φορά το υπουργείο καταφεύγει στη λήψη μέτρων, όπως η επιβολή πλαφόν, που αποδείχθηκαν αποτυχημένα κατά το πρόσφατο παρελθόν''. Παράλληλα η ΟΒΕ κάνει λόγο για επιλεκτική εφαρμογή του νόμου.



Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει πως "η επιβολή πλαφόν θα είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα, τη συγκράτηση της τιμής καταναλωτή, εφ’ όσον ίσχυε σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων (Διυλιστήρια, Εταιρείες Εμπορίας, πρατήρια), αλλά και αν συνοδευόταν από μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης".

Η ΟΒΕ από τη μεριά της ζητάει, να επιβληθεί η διαφορά των επτά λεπτών, μεταξύ της χονδρικής και λιανικής τιμής που ορίζει το πλαφόν σε ορισμένους νομούς, στο σύνολο της χώρας. Όπως τονίζει "στους νομούς που επιβλήθηκε πλαφόν και στη χονδρική η διαφορά με τη λιανική τιμή είναι 7 λεπτά το λίτρο. Αυτή η διαφορά χονδρικής – λιανικής θα μπορούσε να επιβληθεί σε όλες τις περιπτώσεις των νομών που επιβλήθηκε πλαφόν και έτσι να διασφαλίζονταν οι βενζινοπώλες και οι καταναλωτές. Είναι άξιο απορίας γιατί η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε ένα τόσο απλό και δίκαιο μέτρο".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com