Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ξεκινά η έρευνα της Επιτροπής Εξοπλισμών για τα υποβρύχια

Από την... ανάποδη θα ξεκινήσει διερεύνηση της υπόθεσης των γερμανικών υποβρυχίων από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή αμυντικών εξοπλισμών και συμβάσεων. Εν τω μεταξύ, έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στον πρώην υπουργό Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, Γιάννη Κοραντή.



Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε πρόταση, ώστε η έρευνα να ξεκινήσει από τους χειρισμούς που ο ίδιος έκανε, τα τελευταία δύο χρόνια, και να προχωρήσει προς τα πίσω, μέχρι να συναντηθεί με την έρευνα της προκαταρκτικής επιτροπής για τα τεκταινόμενα της περιόδου Τσοχατζόπουλου.

Θα πρέπει να προηγηθεί αλλαγή στον κανονισμό της Βουλής, ώστε να αποκτήσει τις οιονεί ανακριτικές αρμοδιότητες που έχει και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να μετατραπεί σε άτυπη εξεταστική επιτροπή.

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση παρών ήταν και ο πρώην υπουργός Άμυνας, Βαγ. Μεϊμαράκης, ο οποίος ζήτησε να προσλάβει η επιτροπή χαρακτήρα εξεταστικής και να εκδώσει πόρισμα.

Ο Βαγ. Μεΐμαράκης είχε φραστικό επεισόδιο με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, Γ. Κοραντή, στον απόηχο της σύγκρουσης που είχε με το κόμμα της ήσσονος αντιπολίτευσης για την υπόθεση.

Σύμφωνα με βουλευτές που ήταν παρόντες (το επεισόδιο δεν κατεγράφη στα πρακτικά), ο πρώην υπουργός απάντησε στην "καλημέρα" Γ. Κοράντη λέγοντας "αντε γ..." και προσθέτοντας ότι δεν θέλει "καλημέρα" από όσους θέλουν να τον πάνε στην προανακριτική και στο Ειδικό Δικαστήριο και λένε ότι τα «πήρε». Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, είπε στον βουλευτή να βγουν έξω για να τα βρουν. Η κατάσταση εκτονώθηκε, καθώς ο Γ. Κοράντης δεν απάντησε.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Κοραντής έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για το επεισόδιο στον πρόεδρο της Βουλής.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com