Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

«Να διαψεύσει ο πρωθυπουργός τις δηλώσεις Στρος Καν» ζητά ο Δ. Παπαδημούλης

Εναντίον του πρωθυπουργού σχετικά με τις δηλώσεις του Στρος Καν καταφέρθηκε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, λέγοντας ότι «ο Γ. Παπανδρέου έλεγε ψέματα στο λαό και προετοίμαζε εντατικά και υπόγεια από κοινού με τον Στρος Καν την προσφυγή στο ΔΝΤ» και τον κάλεσε να βγει και να διαψεύσει ο ίδιος τις επίμαχες δηλώσεις.



"Για μια ακόμη φόρα με πολύ θεαματικό τρόπο αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, για πολλούς μήνες από το τέλος του 2009, την ώρα που προετοίμαζε εντατικά και υπόγεια από κοινού με τον Στρος Καν την προσφυγή στο ΔΝΤ, έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό. Υπάρχουν δηλώσεις του ίδιου του κ. Παπανδρέου και τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο που λένε ότι «συζητάμε μόνο για τεχνικά θέματα» επισήμανε ο Παπαδημούλης και τόνισε ότι πρέπει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να βγει και να διαψεύσει τον κ. Στρος-Καν και να εξηγήσει γιατί το έκανε.

"Αν όμως δεν έλεγε ψέματα ο Στρος-Καν θα πρέπει να εξηγήσει γιατί αυτή η κυβέρνηση κι ο ίδιος προσωπικά «δούλευε ψιλό γαζί» για μήνες τον ελληνικό λαό. Όλα τα άλλα δεν πείθουν. Πόσο μάλλον οι προσχηματικές δηλώσεις του ΔΝΤ" τόνισε στη συνέντευξή του.

Επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι "έχει ξεσπάσει καυγάς στην «πολυκατοικία» της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, εξηγώντας ότι: "Μια πιθανή εξήγηση είναι η υποψηφιότητα του Στρος-Καν για την προεδρία της Γαλλίας που θέλει να παρουσιάζεται σαν σωτήρας της Ελλάδας και της ευρωζώνης που θα σώσει και τη Γαλλία.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη και τους ελέγχους της Τρόικας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε ότι η συνταγή του μνημονίου είναι εναντίον της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας και πως "η κυβέρνηση συνθλίβεται σε μια μέγγενη".

Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι "η Τρόικα παίρνει τις αποστάσεις της από την κυβέρνηση γιατί βλέπει ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν» και εκτίμησε ότι αυτή είναι μια αιτία που επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αποτύχει στην φοροδιαφύγη, στον περιορισμό της κρατικής σπατάλης, και πως δεν μπορεί να πιάσει τους στόχους που έχει συνυπογράψει με την τρόικα με αποτέλεσμα "να πληθαίνουν και τα σημάδια αποσυντονισμού, έλλειψης συνοχής, κρίσης αυτοπεποίθησης εντός της κυβέρνησης" εκτιμώντας παράλληλα ότι αυτές είναι η αιτία που "φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό και ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών".

Χαρακτήρισε δε "άθλιο" και "αντιλαϊκό" το μνημόνιο, και προέβλεψε πρόσθετα μέτρα που θα επιβαρύνουν τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα για άλλη μια φορά.

Όσον αφορά στο ζήτημα των αναδρομικών στις συντάξεις τους που ζητούν 800 βουλευτές, χαρακτήρισε "ανήθικη" και 'προκλητική" τη στάση τους και τόνισε πως είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα "στη ρίζα του" και να δοθούν τα ονόματα των βουλευτών στη δημοσιότητα.

"Αυτό σημαίνει την αλλαγή του Ζ’ Ψηφίσματος της Βουλής που με έναν αυτοματισμό εξομοιώνει τις αποδοχές των βουλευτών με τις αποδοχές ανωτάτων δικαστικών. Όλοι είπαν ναι. Και η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το θέμα είναι να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη και το δεύτερο που πρέπει να γίνει σήμερα είναι να δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα των 850 βουλευτών" είπε ο ίδιος.

Υπογράμμισε δε, ότι αν υπάρχει μέσα σ’ αυτούς, και πρώην βουλευτής του ΣΥΝ ή του ΣΥΡΙΖΑ θα εισηγηθεί τη διαγραφή του.

Τέλος κάλεσε τόσο το ΣΥΝ όσο και το ΣΥΡΙΖΑ "να αφήσουν τους Βυζαντινισμούς και να προετοιμαστούν τάχιστα και για τους κοινωνικούς αγώνες αλλά και για το ενδεχόμενο εκλογών".

Επίσης όπως είπε η κρίση επιβάλλει η συμμαχία να διευρυνθεί, "προς άλλες δυνάμεις της Οικολογίας, της Αριστεράς και του μεγάλου προοδευτικού κομματιού των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που διαφωνεί από τα αριστερά με το ΠΑΣΟΚ και πρέπει να αγκαλιάσουμε στην πολιτική μας συμμαχία".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com