Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΥΠΑΑ: Ένταξη των πρώτων επενδύσεων στο «digi-content»

Συνολικά 148 έργα εντάχθηκαν στη πρώτη φάση της δράσης «ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του ψηφιακού ευρυζωνικού περιεχομένου», γνωστό ως digi-content, τα οποία αντιστοιχούν σε συνολικό προϋπολογισμό ύψους 18,37 εκατ. ευρώ.



Στο τελικό στάδιο αξιολόγησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, βρίσκονται ακόμη 75 επενδυτικά σχέδια για τα οποία χρειάζονται περεταίρω διευκρινήσεις από τις επιχειρήσεις και αναμένονται οι απαντήσεις τους.

Ορισμένα παραδείγματα επενδυτικών έργων που εντάχθηκαν στο digi-content, αφορούν στην διανομή τίτλων εκπαιδευτικού περιεχομένου μέσω «έξυπνων» κινητών και διαδικτύου, την ηλεκτρονική διάθεση πολιτιστικού περιεχομένου μέσω smartphones και μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media), τη διάθεση εφημερίδων και βιβλίων μέσω εφαρμογών smartphones και tablet pcs. Επίσης «πράσινο» φως δόθηκε και σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν σε ευρυζωνικές υπηρεσίες διάθεσης οπτικού ψηφιακού περιεχομένου on – demand, με δυνατότητα διάθεσης του από πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας και μετά-αναζήτηση.

Για την υλοποίηση του digi-content, διατίθενται 20 εκατ. ευρώ από τους πόρους του ΕΣΠΑ ενώ η δράση συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά το υπόλοιπο 20% από εθνικούς πόρους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com