Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΕΚΤ Weidmann: Ανάγκη επιστροφής στην νομισματική ομαλότητα

Η νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη χρειάζεται να επιστρέψει στην ομαλότητα, δήλωσε το νέο μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Jens Weidmann, στον πρώτο του λόγο ως πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Μπούντεσμπανκ.


Οι αντιληπτές προκλήσεις στην νομισματική πολιτική είναι προφανείς, δήλωσε ο Weidmann. "Επειδή ακριβώς το ζήτημα είναι ο σχεδιασμός της επιστροφής στην ομαλότητα της νομισματικής πολιτικής, όσον αφορά την έξοδο από τις υποστηρικτικές πολιτικές το ζήτημα δεν είναι το "εάν" αλλά το "πότε". Βραχυχρόνια μέτρα μπορούν, εφόσον γίνουν μόνιμη θεραπευτική αγωγή, να έχουν σημαντικές παράπλευρες επιπτώσεις" προειδοποίησε ο Weidmann.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΚΤ διαβεβαίωσε πως η στρατηγική νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ αποδείχθηκε σωστή στη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης. "Γι' αυτό δεν βλέπω τον λόγο για κάποιο ουσιαστικό επαναπροσανατολισμό" τόνισε.

Οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ε.Ε. οδεύουν στη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν επαρκούν, επισήμανε ο Weidmann. Οι εθνικές δημοσιονομικές πολιτικές και οι ιδιώτες επενδυτές, ως ζήτημα αρχής, πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις συνέπειες των αποφάσεών τους, υπογράμμισε. "Η μεταφορά των χρηματοπιστωτικών βαρών σε τρίτα μέρη δεν πρέπει να εμφανίζεται σαν ένα ελκυστικό μονοπάτι" προειδοποίησε.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com