Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Το αξιόχρεο δεν είναι κεκτημένο, λέει ο επόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ

Το αξιόχρεο των κρατών δεν αποτελεί κεκτημένο, αλλά είναι κάτι που θα πρέπει να το κερδίζουν, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας και μελλοντικός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.




Σε καμία χώρα δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, από την αξιόπιστη δημοσιονομική εξυγίανση", σημείωσε χαιρετίζοντας τη συνέλευση της ένωσης ιταλικών τραπεζών. Όσον αφορά στην Ιταλία, που δέχεται τις τελευταίες ημέρες τις πιέσεις των αγορών, ζήτησε περισσότερες περικοπές δαπανών αντί αύξησης των φόρων.

Κριτική Τρεμόντι στην Ε.Ε.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο θα έχει τετραετή διάρκεια (2011-2014) θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο έως την Παρασκεύη.

Υπογράμμισε ότι το οικονομικό πρόβλημα "δεν είναι μιας χώρας, αλλά της συνολικής αρχιτεκτονικής της Ευρώπης". Επέρριψε ευθύνες στις Βρυξέλλες για το γεγονός ότι δεν υπήρξε πολιτική απάντηση στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Εκτίμησε ότι προκάλεσε την κρίση χρέους, καθώς το Δημόσιο κλήθηκε να απορροφήσει το κόστος ιδιωτικών χρεοκοπιών.

""Δεν έγινε τίποτε απ' αυτά που έπρεπε να γίνουν Ουδείς πλήρωσε εκτός από τους πολίτες οι οποίοι πλήρωσαν τις υπερβολές των δημοσίων χρεών", τόνισε

 
website counter
friend finderplentyoffish.com