Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Μόσιαλος: Αποφάσεις για το χρέος και στο βάθος οικονομική ενοποίηση

Την οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης δείχνει ως διέξοδο από την κρίση χρέους η ελληνική κυβέρνηση. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να ασκεί μόνο νομισματική πολιτική και να διαχειρίζεται την αγορά της χωρίς να διαθέτει εργαλεία αντιμετώπισης κρίσεων όπως έχουν όλες οι οικονομικές υπερδυνάμεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.




"Οφείλει να πάρει αποφάσεις που δεν θα αντιμετωπίζουν μόνο έκτακτες κρίσεις, αλλά θα δημιουργούν ένα οικονομικό- και σε βάθος χρόνου πολιτικό- πλαίσιο για την οικοδόμηση μιας Ευρώπης ανταγωνιστικής στο παγκόσμιο περιβάλλον αλλά και αλληλέγγυας προς όλα τα μέλη της", υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι "τώρα ήρθε η ώρα της Ευρώπης".

Επανέλαβε όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός, ότι η Ε.E. καθυστέρησε να ανταποκριθεί στις εξελίξεις και σημείωσε ότι ήρθε η στιγμή να πάρει αποφάσεις. "Είναι πλέον φανερό ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια βαθειά κρίση. Όλοι κατανοούν ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η Ελλάδα ή η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία, αλλά και η μέχρι τώρα συνολική αδυναμία αντιμετώπισης του χρέους των Ευρωπαϊκών χωρών", τόνισε.

Πρόσθεσε ότι το πρώτο στάδιο της επίλυσης του προβλήματος θα πρέπει να αφορά στην ομαλή διαχείριση του δημόσιου χρέους των χωρών της Ευρωζώνης και τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του.

Ανέφερε για ακόμη μία φορά ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντι στους εταίρους της και είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί "με συστηματικό και συνεπή τρόπο" σε αυτές.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com