Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Παράσταση νίκης ΣΥΡΙΖΑ (59%). Το 76% «βλέπει» πρόωρες εκλογές

Το 39% των Ελλήνων πολιτών δε βλέπουν κάποια κυβέρνηση να είναι καλή ενώ το 32% επιλέγει μια κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. και το 24% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.






Το τελευταίο βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΙ αναδεικνύει καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά με ποσοστό 39% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 31%. «Κανένας» δεν είναι καταλληλότερος για το 27% των ερωτηθέντων.

Την παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 59% έναντι της ΝΔ με 26%. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται επίσης το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης με ποσοστό 33% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 16% και η Χρυσή Αυγή με 10%. «Κανένα» κόμμα της αντιπολίτευσης δεν είναι καλύτερο, σύμφωνα με το 27% των ερωτηθέντων.

Οσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Φώτης Κουβέλης με 49% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 42% και ο Αντώνης Σαμαράς με 38%. Σημαντική πτώση πέντε μονάδων σε σχέση με τον Οκτώβριο κατέγραψε ο Νίκος Μιχαλολιάκος του οποίου το ποσοστό έπεσε στο 15%.

Πάντως, το 76% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές ενώ μόλις το 18% εκτιμά πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Τέλος, ως το σημαντικότερο πρόβλημα για την χώρα υπολογίζεται η οικονομία με ποσοστό 50%, ακολουθεί η ανεργία με 41%, οι πολιτικοί και τα κόμματα με 26% και το εισόδημα με 19%.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com