Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Google: Σαρρωτική κυριαρχία του Android στα κινητά τηλέφωνα

Τελευταία έρευνα της IDC επιβεβαιώνει αυτό που είναι γνωστό εδώ και καιρό: Τα Android smartphones αυξάνουν διαρκώς το μερίδιο που κατέχουν στην αγορά σε βαθμό που δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι έχουν κυρίαρχο ρόλο σε αυτή.





Σύμφωνα με την έρευνα, το 75% των smartphones που πουλήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο έτρεχαν με το Android λειτουργικό ή αλλιώς 3 στα 4 ήταν Android smartphones, νούμερα που μεταφράζονται σε 136 εκατ. συσκευές.

Οι ερευνητές της IDC εκτιμούν μάλιστα ότι η ανάπτυξη του κλάδου των smartphones οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του λειτουργικού της Google.

Στον αντίποδα, η Apple, που στην πράξη με το iPhone δημιούργησε και στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την αγορά αυτή, έχει κατά το τελευταίο τρίμηνο ποσοστό 14,9% που μεταφράζεται σε 26,9 εκατομμύρια συσκευές.

Σημειώνεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία για το νέο iPhone 5 που δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμα, συνεπώς, στα στοιχεία του επόμενου τριμήνου, αναμένεται αύξηση του μεριδίου της αν κι απίθανο να «φάει» το Android.

Πάντως και τα δύο παραπάνω λειτουργικά αύξησαν τα μερίδιά τους σε σύγκριση με το 2011 κατά 91,5% το Android και 57,3% το iOS.

Στην τρίτη θέση συναντάμε το Blackberry με ποσοστό 4,3% και 7,7 εκατομμύρια συσκευές, ενώ στην τέταρτη θέση το Symbian λειτουργικό με ποσοστό 2,3% και 4,1 εκατομμύρια συσκευές. Τόσο τo ένα όσο και το άλλο λειτουργικό υποχώρησαν σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση των Windows Phones, τα οποία ναι μεν συγκέντρωσαν ποσοστό 2%, μεταφραζόμενο σε 3,6 εκατομμύρια συσκευές, σημείωσαν, όμως έτσι, αύξηση 140% σε σχέση με το 2011.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com