Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Κοστίζει το πειρατικό λογισμικό

Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι χρήστες υπολογιστών επιλέγουν να χρησιμοποιούν πειρατικό λογισμικό για να εξοικονομήσουν χρήματα, οι πιθανότητες «μόλυνσης» από κακόβουλο λογισμικό για τους καταναλωτές είναι μία στις τρεις και τρεις στις δέκα για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που πραγματοποίησε η IDC για λογαριασμό της Microsoft.





Ως αποτέλεσμα αυτών των «μολύνσεων», η έρευνα δείχνει ότι οι καταναλωτές θα ξοδέψουν 1,5 δισ. ώρες και 22 δισεκατομμύρια δολάρια για να αντιμετωπίσουν συνολικά τις επιπτώσεις του κακόβουλου λογισμικού (εντοπισμός, επισκευή, ανάκτηση), ενώ αντίστοιχα οι παγκόσμιες επιχειρήσεις θα δαπανήσουν 114 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κακόβουλου λογισμικού.

Ερευνα
Στο πλαίσιο της μελέτης αναλύθηκαν 270 ιστοσελίδες και peer-to-peer (P2P) δίκτυα, 108 λήψεις λογισμικού, καθώς και 155 CD ή DVD, ενώ επίσης πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με 2.077 καταναλωτές και 258 στελέχη τμημάτων πληροφορικής σε Βραζιλία, Κίνα, Γερμανία, Ινδία, Μεξικό, Πολωνία, Ρωσία, Ταϊλάνδη, Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έρευνα έδειξε ότι το 78% του λογισμικού που έχει αποκτηθεί μέσω websites ή P2P δίκτυα συμπεριλάμβανε κάποιου είδους spyware, ενώ το 36% περιείχε trojans και adware.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com