Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΟΑΕΕ Απειλή για ¨μαχαίρι¨ σε 1648 "ύποπτες" συντάξεις

Σε1648 ανέρχονται οι συντάξεις που καταβάλει ο ΟΑΕΕ και χαρακτηρίστηκαν ως «ύποπτες». Παράλληλα, εντοπίστηκαν οι πρώτες 84 συντάξεις χηρείας που καταβάλλονταν παράνομα σε συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.




Τις συντάξεις – μαϊμού εισέπρατταν είτε άγαμες θυγατέρες που είχαν τελέσει γάμο, είτε χήροι και χήρες που είχαν ξαναπαντρευτεί. Για αυτές τις περιπτώσεις ενημερώθηκε ήδη η ΗΔΙΚΑ και διακόπτεται άμεσα η καταβολή των συντάξεων ενώ όσοι λάμβαναν τις παροχές θα κληθούν από τον ΟΑΕΕ για διευκρινίσεις.




Οι διασταυρώσεις των συντάξεων χηρείας αποτελούν σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση την τελευταία «γκρίζα» περιοχής στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας ώστε να ολοκληρωθεί η επιχείρηση «νοικοκύρεμα» στα ασφαλιστικά ταμεία.




Οι έλεγχοι αφορούν 499.803 συντάξεις αιτία θανάτου, εκ των οποίων οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 αφορούν το Δημόσιο και 114.288 συντάξεις αφορούν τον ΟΑΕΕ.




Όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης μετά τη σύσκεψη που είχε σήμερα με στελέχη των ταμείων και του υπουργείου Εσωτερικών «Σήμερα, αρχής γενομένης από τον ΟΑΕΕ, ξεκινούν αυτοπρόσωποι έλεγχοι στο «ύποπτο δείγμα» ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και τα αποτελέσματα των ελέγχων στο Δημόσιο και το ΙΚΑ.Στόχος μας είναι εντός του 2013, το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα να καταστεί ένα από τα πιο αξιόπιστα και σύγχρονα συστήματα ελέγχου συντάξεων ισοδύναμο με αυτά των πιο προηγμένων χωρών και να εξαλείψουμε κάθε μορφής παραβατικότητα και να φωτίσουμε κάθε γκρίζα ζώνη.»

 
website counter
friend finderplentyoffish.com