Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Εκταμιεύτηκε 1 δισ. ευρώ για τα τέσσερα μεγάλα οδικά έργα

«Πιστεύουμε απόλυτα ότι η καθυστέρηση που θα έχουμε στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης δεν θα είναι μεγάλη σε σχέση με το τέλος του 2016.




Παράλληλα θα εντάξουμε και άλλες γραμμές του Μετρό Θεσσαλονίκης στα περιφερειακά ή άλλα προγράμματα» δήλωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, μιλώντας στην αναπτυξιακή ημερίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Ο κ. Σιμόπουλος γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα εκταμίευσε ένα δις ευρώ από την Τράπεζα Επενδύσεων και την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η κατασκευή των 4 μεγάλων οδικών αξόνων που θα προσφέρουν 25.000 θέσεις εργασίας άμεσα.
Σε ό,τι αφορά την επόμενη προγραμματική περίοδο υπογράμμισε ότι θα δοθεί έμφαση στα συγκοινωνιακά έργα, ενώ απηύθυνε έκκληση στις αυτοδιοικήσεις της χώρας να προσπαθήσουν να εντάξουν ώριμα συγκοινωνιακά έργα σε υποδομές διευρωπαϊκών δικτύων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η υλοποίησή τους.
Χαιρετίζοντας τις εργασίες της ημερίδας ο Υφυπουργός Aνάπτυξης, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Κυριάκος Βιρβιδάκης, υπογράμμισε ότι το νέο ΕΣΠΑ θα πρέπει να είναι απλούστερο και ταχύτερο με άμεσο αποτέλεσμα στην ανάπτυξη και την απασχόληση.
Παράλληλα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έλαβε το τελευταίο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Aνάπτυξης και σ' αυτές περιλαμβάνονται η υλοποίηση συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 1,5 δισ., ευρώ για επενδύσεις από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, (ήδη έγιναν συμβασιοποιήσεις ύψους 600 εκ ευρώ και εκταμιεύτηκαν από τους τελικούς δικαιούχους 210 εκ ευρώ), καθώς και η υπογραφή μέχρι τέλος Απριλίου προγράμματος διευκόλυνσης του εμπορίου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε πως «στην Ελλάδα το σύστημα αναπαράγει το σύστημα. Δεν είναι δυνατόν με αυτό τον τρόπο να προχωρήσουμε μπροστά», σημειώνοντας ακόμη ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος τα οράματα να γίνουν πραγματικότητα.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ζητήσει να γίνει ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης, ώστε να υλοποιηθεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα αστικής ανάπτυξης σε επίπεδο Θεσσαλονίκης.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com