Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ Η Ελλάδα στάθηκε όρθια χάρη στις θυσίες των πολιτών

Με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών η Ελλάδα κατάφερε και στάθηκε όρθια.




Προς μεγάλη απογοήτευση αλλοδαπών και εγχώριων θιασωτών του περίφημου Grexit, δηλαδή της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, διατηρήσαμε επάξια, αλλά ομολογουμένως και με πολύ επώδυνο αγώνα, την θέση μας όχι μόνο στην Ευρωζώνη, αλλά και στον παγκόσμιο οικονομικό και γεωπολιτικό χάρτη».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στο ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων London School of Economics & Political Science "Greek young minds: How to lead the country to an achieving future".

Ο υπουργός τόνισε ότι "η ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας αποτελεί ευθύνη όχι μόνο απέναντι στις σημερινές γενιές αλλά και στις επόμενες", υπογραμμίζοντας ότι "όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέσω του υπέρογκου δημόσιου δανεισμού, μεταφέραμε βάρη στις μελλοντικές γενεές".
"Αυτό το διαγενεακό συμβόλαιο παραβιάστηκε στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όπως αποδείχθηκε από την παρούσα δημοσιονομική και οικονομική κρίση", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: "Αυτό συνέβη όχι μόνο γιατί οι γενεές μετά την μεταπολίτευση δανείστηκαν υπέρμετρα εις βάρος των μελλοντικών, αλλά κυρίως γιατί δεν εξασφάλισαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε οι επόμενες γενεές να δημιουργήσουν και να παράγουν περισσότερα και ποιοτικότερα εισοδήματα. Χτίσαμε ένα εκτεταμένο αλλά ρηχό και πελατειακό κράτος και ένα κρατικοδίαιτο και εσωστρεφές παραγωγικό μοντέλο".

"Ο λογαριασμός στους επόμενους" ήταν το ανομολόγητο δόγμα διακυβέρνησης της χώρας μας για αρκετές δεκαετίες τώρα. Και αυτή η αντίληψη, παραλίγο να μας κοστίσει όχι απλά τη θέση μας στο ευρώ αλλά να μας γυρίσει σε επίπεδο οικονομικό και πολιτικό, πολύ πιο πίσω από την μεταπολίτευση", ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Υποστήριξε ότι τα μακροοικονομικά μεγέθη της Ελλάδας "έχουν πάρει μια θετική τροχιά", προσθέτοντας ότι "ακόμη και αρθρογράφοι που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούσαν ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, σήμερα έχουν κάνει στροφή και παραδέχονται ότι έχουν κάνει λάθος".


 
website counter
friend finderplentyoffish.com