Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Μέρκελ: Ετοιμαστείτε για να παραχωρήσετε κυριαρχία!

Προειδοποίηση προς τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης ότι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα να παραχωρήσουν την κυριαρχία τους, τουλάχιστον σε ορισμένους τομείς άσκησης πολιτικής, σε θεσμούς της Ευρώπης, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση χρέους, απηύθυνε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.




Μιλώντας σε εκδήλωση της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Γερμανίας, Deutsche Bank, στο Βερολίνο, η Μέρκελ υπερασπίστηκε την προσέγγισή της στην αντιμετώπιση της κρίσης, η οποία έχει επικριθεί ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην δημοσιονομική λιτότητα.

«Φαίνεται ότι βρίσκουμε κοινές λύσεις, όταν είμαστε στο χείλος της αβύσσου... Μόλις όμως χαλαρώσει η πίεση, όλοι λένε ότι επιθυμούν να τραβήξουν το δρόμο τους», δήλωσε ο κα. Μέρκελ, προειδοποιώντας εμμέσως ότι η όποια «εξέλιξη» στη δομή της Ευρωζώνης πιθανότατα θα έρθει μέσα σε πλαίσιο έντονης πιέσης.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε ότι η Ευρώπη θα έχει την τελευταία λέξη σε ορισμένους τομείς... Αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την οικοδόμηση της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη γερμανίδα καγκελάριο, «δεν χρειάζεται πάντα να εγκαταλείπουμε τις εθνικές μας πρακτικές, όπως πρέπει να είμαστε συμβατοί... αυτή τη στιγμή επικρατεί χάος (σ.σ. στην Ευρωζώνη)». Η ίδια τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να έρθουμε σε ρήξη με το παρελθόν προκειμένου να κάνουμε άλμα προς τα εμπρός». «Εγώ», δήλωσε, «είμαι έτοιμη να το κάνω», προσθέτοντας ότι θα ήταν επικίνδυνο αν άλλες χώρες αισθάνονταν ότι η Γερμανία επιβάλλει το δικό της οικονομικό μοντέλο σε όλη την Ευρωζώνη.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com