Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ «Είσαι αρχιερέας της συγκάλυψης» - «Είσαι νούμερο»

Εντονα επεισόδια και φωνές που ακούστηκαν στους διαδρόμους της Βουλής, είχε η κατ' αντιπαράσταση εξέταση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη και του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Κ. Μπίκα. Η εξέταση δεν έβγαλε «ζουμί» και ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι οι δυο μάρτυρες δεν υπέπεσαν σε αντιφάσεις.




Αμεσα αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία εξοργισμένη άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση λόγω των «ακατάσχετων ύβρεων προς το πρόσωπό του», όπως είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης αλλά και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «αρχιερέα της συγκάλυψης και έκθετο» και που «η ιστορία θα καταγράψει τον ρόλο του».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι «ουδέποτε έχω ακούσει τόσες ύβρεις μαζεμένες», ενώ στο επεισόδιο ενεπλάκη και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Π. Ρήγας, ο οποίος είπε στην κ. Κωνσταντοπούλου: «Άντε βρε νούμερο που θα μας πεις εσύ πότε θα διακόψουμε τη συνεδρίαση, είσαι νούμερο, είσαι νούμερο».

«Απόψε μεθοδεύτηκε με τον πλέον προκλητικό τρόπο η ακύρωση της κατʼ αντιπαράστασης εξέτασης των μαρτύρων Κωνσταντίνου Μπίκα και Ιωάννη Διώτη που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ. Με δικονομικά προσχήματα, με συνεχείς παρεμβάσεις, με ύβρεις και λοιδορίες ο κ. Μαρκογιαννάκης υλοποίησε το προμελετημένο σχέδιό του. Δεν έκρυψε ούτε την αγωνία του μη τυχόν και προκύψουν νέα στοιχεία στην υπόθεση, ενόψει την επικείμενης κατάθεσης του κυρίου Βενιζέλου την οποία είχε φροντίσει να διοργανώσει μαζί του, ερήμην της επιτροπής. Τον καταγγέλλουμε ως θλιβερό αχθοφόρο των σχεδίων συγκάλυψης που πυρετωδώς καταστρώνουν αυτές τις ημέρες οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ μαζί με τους εμπλεκόμενους στη λίστα Λαγκάρντ», υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δυο μάρτυρες έκαναν γνωστό ότι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την περασμένη Παρασκευή με πρωτοβουλία του κ. Μπίκα, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τα e-mail που κατέθεσε ο κ. Διώτης την περασμένη εβδομάδα και τον έφεραν να έχει ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με μέλη της επιτροπής καταγράφηκε μια διάσταση στις καταθέσεις τους, με τον κ. Διώτη να εμφανίζεται ότι είχε μείνει με την εντύπωση πως η λίστα ήρθε στην Ελλάδα με τη συνδρομή των μυστικών υπηρεσιών, ενώ ο κ. Μπίκας διευκρίνισε ότι η λίστα έφτασε στην χώρα μας μετά από σχετική συνεννόηση μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών των δυο χωρών. Ο κ. Διώτης φέρεται να είπε πως «από αυτά που μου είχε πει τόσο ο κ. Μπίκας όσο και ο κ. Παπακωνσταντίνου σχημάτισα την εδραία πεποίθηση πως οι μυστικές υπηρεσίες εμπλέκονται στην έλευση της λίστας Λαγκάρντ στην Ελλάδα». Όσον αφορά την ενημέρωση προς τον κ. Παπανδρέου, ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ επέμεινε ότι η επικοινωνία του μαζί του δεν είχε να κάνει με το περιεχόμενο της λίστας, δηλαδή τα ονόματα που περιελάμβανε, αφού όπως φέρεται να είπε «ούτε για ποσά, ούτε για ονόματα μιλήσαμε ποτέ με τον κ. Παπανδρέου γιατί ούτε εγώ γνώριζα».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com