Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Μπαρόζο: Οι ελληνικές αρχές δεν σεβάστηκαν τις συνθήκες, με αποτέλεσμα την άνοδο της ανεργίας

Οι ελληνικές αρχές δεν σεβάστηκαν τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα την άνοδο της ανεργίας, τόνισε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso, πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών στην Ελλάδα για το άλμα στην ανεργία, κι όχι στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε λόγω των μνημονίων.




Οι ελληνικές αρχές πρέπει να εξηγήσουν στον λαό γιατί δεν σεβάστηκαν τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα την άνοδο της ανεργίας στην Ελλάδα, διαμήνυσε από το βήμα εκδήλωσης think tank στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso. «Η ανεργία στην Ελλάδα οφείλεται στο γεγονός ότι οι αρχές της χώρας δεν σεβάστηκαν τις Συνθήκες. Να το εξηγήσουν αυτό στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πραγματικός κίνδυνος του κατακερματισμού της ευρωζώνης προέρχεται από το να αγνοούμε τις ανησυχίες των πολιτών, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, από το βήμα του συνεδρίου.

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε το γεγονός ότι η απειλή της πόλωσης αποτελεί αληθινή δοκιμασία για την ευρωζώνη.

«Η οικονομική κρίση έχει τονίσει τις αδυναμίες και αντιφάσεις στον θεσμικό σχεδιασμό μας και από τότε, βήμα προς βήμα, έχουμε διανύσει πολύ δρόμο για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων», τόνισε ο Barroso.

Από την άποψη της οικονομικής διακυβέρνησης, σε όλες τις νομοθεσίες, η ισορροπία δυνάμεων έχει μετατοπιστεί περισσότερο προς το ευρωπαϊκό επίπεδο, με νέες αρμοδιότητες και ένα πολύ ισχυρότερο ρόλο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε θεσμικό επίπεδο, είμαστε τώρα πιο ολοκληρωμένοι από ό, τι ήμασταν πριν, εκτιμά ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

Η πρόοδος που έχουμε σημειώσει τα τελευταία χρόνια, μετά την κρίση, σε αυτά τα θεσμικά πολιτικά ζητήματα, δεν αναγνωρίζεται πάντα. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση μιας καλύτερης ενσωμάτωσης, προς μια πραγματική οικονομική και νομισματική ένωση.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com