Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Pebble: Ενα «έξυπνο» ρολόι συνδέεται με το κινητό!

Ένα νέο ρολόι χειρός, αξεσουάρ το οποίο συνδέεται ασύρματα με το κινητό τελέφωνο προσφέροντας ελευθερία κινήσεων και αυτονομία στον χρήστη, σχεδίασε ο Ερικ Μιτζικόφσκι στις ΗΠΑ.




Το λεγόμενο "εξυπνο" ρολόι, με το όνομα "Pebble" συνδέεται με το κινητό -μέσω bluetooth- και διευκολύνει τον χρήστη στην ανάγνωση στοιχείων, με τον εφευρέτη του να εξηγεί πως αναζήτούσε μια πρακτική λύση. "Μου ήρθε την ώρα που έκανα ποδήλατο. Είχα το κινητό στην τσέπη και ήθελα να δω αν έχω λάβει κάτι", εξηγεί ο Μιτζικόφσκι.

Πάντως, ο νεαρός εφευρέτης δυσκολεύτηκε αρχικά να βρει χρηματοδότες κι έτσι παρουσίασε την ιδέα του σε ιστοσελίδα, οπότε και είδε το ενδιαφέρον χρηστών του internet που συνέδραμαν στην υλοποίηση της ιδέας. "Παρουσιάσαμε στο site την ιδέα για 30 ημέρες και καταφέραμε να μαζέψουμε 10,2 εκατ. δολάρια", λέει ο ίδιος.

Σήμερα, οι πωλήσεις του προϊόντος έχουν ανέβει κατακόρυφα, κι έτσι άλλες εταιρείες έσπευσαν να παρουσιάσουν και κυκλοφόρησαν τα δικά τους βελτιωμένα μοντέλα.

Παράλληλα, αναλυτές εκτιμούν ότι λίαν συντόμως οι υπέρμαχοι της υψηλής τεχνολογιίας θα συνωστίζονται έξω από τα καταστήματα, όχι μόνο για τα κινητά τηλέφωνα νέας γενιάς, αλλά και για τα καινούργια μοντέλα των "έξυπνων" αυτών αξεσουάρ.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com