Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΓΙΑ SMARTPHONE Google: Πατέντα ρυθμίζει την κάμερα βάσει καιρού

Προσφάτως η Google κατέθεσε μια πολύ ενδιαφέρουσα αίτηση ευρεσιτεχνίας για μία πατέντα σύμφωνα με την οποία μπορεί να καταστεί εφικτή η αυτόματη ρύθμιση των παραμέτρων της φωτογραφικής μηχανής ενός smartphone ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.




Αυτή η προτεινόμενη τεχνική φαίνεται πως χρησιμοποιεί τον δέκτη GPS της εκάστοτε συσκευής, δηλαδή οι ρυθμίσεις στην κάμερα γίνονται με βάση την πρόβλεψη καιρού και με το εάν ο χρήστης βρίσκεται σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Για παράδειγμα, θα είναι διαφορετική η ισορροπία του λευκού χρώματος και ο κορεσμός όταν επικρατεί μια ηλιόλουστη ημέρα σε σχέση με μια συννεφιασμένη.

Σε περίπτωση που η μέθοδος αυτή βρει εφαρμογή στο μέλλον, τότε με το smartphone του ο καθένας θα μπορεί να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να πραγματοποιήσει καμία απολύτως ρύθμιση και η χειροκίνητη λειτουργία θα περιορίζεται μονάχα στο πλήκτρο λήψης εικόνας.

Εντούτοις, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος εάν όντως θα δούμε την τεχνική αυτή σε κάποιο μελλοντικό προϊόν, φαίνεται όμως πως με λίγη προσπάθεια η καλή φωτογραφία θα είναι μια εύκολη υπόθεση για τον καθένα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com