Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πρόταση εμπόρων για τη λειτουργία τις Κυριακές

Μία συμβιβαστική λύση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές πρότεινε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), ζητώντας ομόφωνα να θεσπισθεί η δυνατότητα ανοίγματος των καταστημάτων 3 Κυριακές το χρόνο (προ Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Πάσχα).




Παράλληλα, να δοθεί η δυνατότητα στους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους να αποφασίζουν οι ίδιοι για το άνοιγμα των καταστημάτων της περιοχής τους, έως τρεις επιπλέον Κυριακές, κρίνοντας ανάλογα με τις ανάγκες και τις τοπικές ιδιαιτερότητες της αγοράς.

Όσον αφορά στο εργασιακό καθεστώς, τονίστηκε πως χρειάζεται να εξεταστεί στο σύνολό του και να υπάρξει ένα ενιαίο εργασιακό καθεστώς, που θα αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να μη δημιουργούνται προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων.

«Η πρόσφατη υπογραφείσα από τους Κοινωνικούς Εταίρους Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θεωρήθηκε ως, κατ'αρχάς, ορθή κίνηση και πρέπει να αποτελέσει τη βάση ώστε οι επιμέρους Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις να καταλήγουν στο ίδιο ενιαίο αποτέλεσμα, προκειμένου να μην υπάρχει εργασιακός ανταγωνισμός» καταλήγει ο ΕΣΘ.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com