Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ενιαίο δίκτυο τηλεπικοινωνιών στο Δημόσιο, κόστους 616 εκατ

Εργο με το οποίο δεν μπορούν να ασχοληθούν όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της χώρας, χαρακτηρίζουν παράγοντες της αγοράς το «Σύζευξις ΙΙ», η διαγωνιστική διαδικασία για το οποίο ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μετά από μία επταετία συζητήσεων και σχεδιασμών!




Το «Σύζευξις ΙΙ» είναι η ονομασία που χρησιμοποιείται για το έργο που θα συνδέσει τηλεπικοινωνιακά περίπου 34.000 κτίρια του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ενώ περιλαμβάνει και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας για 55.000 στελέχη του ελληνικού δημοσίου.

Πρόκειται για ένα έργο από το οποίο το Δημόσιο εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσει περίπου 150 εκατ. ετησίως και η παρούσα διαγωνιστική διαδικασία αφορά τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες που θα παρασχεθούν σε βάθος τετραετίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται περίπου στα 616 εκατ. ευρώ. Ο ΟΤΕ, όπως ανέφερε την περασμένη Τρίτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ, θα συμμετάσχει, κάτι που ήταν αναμενόμενο δεδομένου ότι ο οργανισμός είναι αυτός που έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος του «Σύζευξις Ι», στο οποίο έχουν διασυνδεθεί αυτή τη στιγμή περίπου 4.500 κτίρια του Δημοσίου.

Wind, Forthnet Cyta και hellas online, όπως αναφέρουν στελέχη τους εξετάζουν τις παραμέτρους του «Σύζευξις ΙΙ» προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους, ενώ η Vodafone θα ενδιαφερθεί για το κομμάτι του έργου που αφορά τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκαν οι προκηρύξεις για τα δύο βασικά έργα του «Σύζευξις ΙΙ». Το πρώτο αφορά την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (σταθερή τηλεφωνία και πρόσβαση στο Διαδίκτυο κατά κύριο λόγο) σε 33.791 κτίρια του Δημοσίου, τα οποία χωρίζονται σε 8 νησίδες, ενώ περιλαμβάνει και τη δημιουργία 375 σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο (WiFi). Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 405,6 εκατ. ευρώ για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για διάστημα 41 μηνών.

Το δεύτερο έργο (Υπηρεσίες Ασύρματης Νησίδας) που αφορά την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και δεδομένων σε στελέχη του Δημοσίου και περιλαμβάνει περίπου 55.000 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, με τον προϋπολογισμό να είναι στα 48 εκατ. ευρώ για την παροχή υπηρεσιών για 36 μήνες.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com