Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Πρόστιμο για το κάπνισμα στο καφενείο της Βουλής!

Πολύς λόγος γίνεται εδώ και χρόνια για τους «θεριακλήδες» της Βουλής. Υστερα από αιφνιδιαστικό έλεγχο κλιμακίου της Περιφέρειας Αττικής το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, αυτός που τελικά την πλήρωσε ήταν ο ιδιοκτήτης του καφενείου της Βουλής επειδή δεν τηρούσε τα απαραίτητα βιβλία.




Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής προχώρησαν σε έλεγχο τόσο στο καφενείο στο ισόγειο όσο και στο καφενείο του δευτέρου ορόφου, κατόπιν ανωνύμου καταγγελίας για καπνίζοντες στο καφενείο και στον διάδρομο έξω από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Παρά ταύτα, δεν διαπιστώθηκε, την ώρα που έγινε ο έλεγχος, η παρουσία καπνιστών στους εν λόγω χώρους. Αντίθετα, «λαβράκι» βγήκε από τον έλεγχο των τυπικών εγγράφων που πρέπει να τηρούν τα εν λόγω καταστήματα.

Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση του καφενείου δεν τηρούσε βιβλίο αναφορών για τους καπνίζοντες, όπως επιβάλλει ο σχετικός νόμος. Το συγκεκριμένο «βιβλίο» είναι έντυπο που οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να τηρούν, προκειμένου να καταγράφονται τυχόν παραβάσεις όταν αυτές διαπιστωθούν.

Ετσι, οι ελεγκτές προχώρησαν στην επιβολή προστίμου ύψους 600 ευρώ στον ιδιοκτήτη.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com