Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΕΝΦΙΑ Ερώτημα στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. για περισσότερες δόσεις

Απαντήσεις από την Ελληνική Στατιστική Αρχή αναμένει η κυβέρνηση σχετικά με το εάν ο φετινός ΕΝΦΙΑ μπορεί να εισπράττεται και μετά το Δεκέμβριο, ενδεχομένως και μετά το Φεβρουάριο.




Υπό την προϋπόθεση όμως τα έσοδα να μπορούν να εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2014, ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι αυστηροί δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί για το πρωτογενές πλεόνασμα. «Πρέπει να είμαστε απόλυτα βέβαιοι», σημείωσε χθες χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας μάλιστα πως η σχετική απάντηση από την ΕΛΣΤΑΤ θα πρέπει να δοθεί εγγράφως.

Κάτι που προφανώς κρίνεται απαραίτητο ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το συγκεκριμένο θέμα που ήδη έχει προκαλέσει προβληματισμό στο ?στρατόπεδο? των πιστωτών. Προβληματισμός υπάρχει πάντως γενικότερα για την εισπραξιμότητα του φόρου ιδίως εάν η αύξηση των δόσεων οδηγήσει τελικά σε χαλάρωση των εισπράξεων. Ήδη ο προγραμματισμός για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ έχει ανατραπεί, αφού η πρώτη δόση αναμένεται να καταβληθεί τελικά στα τέλη Σεπτεμβρίου και όχι στα τέλη Αυγούστου, ενώ η κυβέρνηση υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσε η αποστολή των εκκαθαριστικών και τα σημαντικά λάθη που εντοπίστηκαν διερευνά το ενδεχόμενο αύξησης των δόσεων ώστε η τελευταία να εισπραχθεί το Φεβρουάριο του 2015, αν όχι αργότερα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com