Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Cisco μαζί στις διεθνείς μεταφορές

Νέες συνεργασίες και διπλασιασμό των εμπορευματικών μεταφορών μέσα στο 2015 προωθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία μέσα από στρατηγικές συμμαχίες αναμένεται να ξεκινήσει καθημερινά εμπορευματικά τρένα από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τα Σκόπια.



Η εταιρεία προχώρησε σε νέα συμφωνία με την εταιρεία Cisco, ενώ σύντομα αναμένεται να προχωρήσει και σε νέες συνεργασίες για τη μεταφορά προϊόντων και άλλων εταιρειών ηλεκτρονικών και πληροφοριακών συστημάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Α. Ζηλιασκόπουλο, το 2015 αναμένεται να διακινηθούν συνολικά 500 τρένα μέσα από τις συμφωνίες που έχουν προχωρήσει με τις εταιρείες «HUAWEI», «SONY» και «HP» και Cisco, με μέσο όρο 31 containers ανά αμαξοστοιχία. Προβλέπεται να διακινούνται, άμεσα, τουλάχιστον τρία τρένα ανά εβδομάδα με συνεχώς αυξητική τάση. Από την αύξηση των εμπορευματικών μεταφορών αναμένεται να υπάρξει και αύξηση του τζίρου που από 16 εκατ. ευρώ το 2013, θα αυξηθεί σε 20 εκατ. ευρώ το 2014 και σε 30 εκατ. ευρώ το 2015.

Μέχρι στιγμής, έχουν δρομολογηθεί 61 αμαξοστοιχίες, με προορισμό την Ουγγαρία - Gyor, Budapest, τη Σλοβακία - Bratislava και την Τσεχία - Ceska Trebova, Pardubice.

Επίσης, διακινήθηκαν ήδη τα πρώτα τρένα με έμφορτα containers από την Κεντρική Ευρώπη προς το Ικόνιο, δηλαδή τα τρένα αυτά διακινήθηκαν έμφορτα και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Την ίδια στιγμή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ περιμένει το «πράσινο φως» από τον ΟΛΘ, προκειμένου να προχωρήσει στην έναρξη τακτικών σιδηροδρομικών δρομολογίων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς συγκεκριμένες βαλκανικές πρωτεύουσες.

Εκπρόσωποι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρέθηκαν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και είχαν συναντήσεις με τοπικούς φορείς-διακινητές, forwarders και πράκτορες. Στόχος είναι να «κερδίσουν» τη διακίνηση των εμπορευμάτων της Σερβίας που ξεπερνά τα 100.000 κοντέινερ και πριν από το πόλεμο διακινούνταν μέσα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό η SARMED, εταιρεία παροχής υπηρεσιών logistics, προχώρησε σε στρατηγική συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη μίσθωση της σιδηροδρομικής αποθήκης 500 τ.μ. στον εμπορικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Η SARMED είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που θα χρησιμοποιεί το νέο εμπορευματικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και αναμένεται να «προσθέσει» 3 με 4 βαγόνια καθημερiνά στα 2 τρένα που φεύγουν από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα θα κάνει χρήση των δύο σταθμών φόρτωσης στην περιοχή του τριγώνου Θεσσαλονίκης και την περιοχή του Θριασίου, από όπου θα γίνεται η συγκέντρωση, η διαλογή και η φόρτωση, η μεταφορά με τη χρήση της ICS, η εκφόρτωση και η διαλογή και η τελική διανομή.

Λίφτινγκ στον Προαστιακό
Αναπροσαρμογή τιμολογίων, αποκατάσταση βραδυποριών και επισκευή αιθουσών αναμονής και συρμών, είναι ορισμένες από τις παρεμβάσεις που προωθούνται από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στόχος να αλλάξει η εικόνα του μέσου με τους επιβάτες χωρίς εισιτήριο που προκαλούν φθορές και καταστροφές σε συρμούς και κτίρια και η προσέλκυση νέων επιβατών παρέχοντας άνεση και ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό προωθείται η μείωση ή και η εξάλειψη των καθυστερήσεων των συρμών, η φύλαξη των σταθμών, η επισκευή και η εγκατάσταση νέων αυτόματων πωλητών εισιτηρίων, ο καθαρισμός των σταθμών και των αιθουσών αναμονής, αλλά και σύστημα παρακολούθησης ποιότητας.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com