Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

«Μαλλιά - κουβάρια» στη Βουλή - Σύγκρουση Κωνσταντοπούλου - Μπαλάφα

Σοβαρό πρόβλημα και εντός της Βουλής προκαλεί η Πρόεδρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και χθες με την σύγκρουση που είχε με τον αντιπρόεδρο και προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπαλάφα.




Αιτία ήταν το γεγονός ότι η συνεδρίαση της επιτροπής ΔΕΚΟ που θα έδινε το πράσινο φως στη νέα ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα. Ο κ. Μπαλάφας κατήγγειλε ανοικτά τη διαδικασία και εμμέσως την κυρία Κωστανοποπούλου για ναρκισσισμό και αντιδημοκρατική συμπεριφορά ως προς τη διαχείριση της πολύωρης συνεδρίασης . «Θέλω να έρχομαι κάθε φορά εδώ για να συζητώ το συγκεκριμένο θέμα. Το να κάνω διαλέξεις εφ' όλης της ύλης δεν με εκφράζει. Δεν είναι δημοκρατικό, κατά τη γνώμη μου, είναι βαθιά αντιδημοκρατικό. Και μόνο τον ναρκισσισμό τρέφει αυτού του οποίου το κάνει» είπε προς την κυρία Κωνσταντοπούλου, φανερά εκνευρισμένος, ο κ. Μπαλάφας και συνέχισε: «Είμαι άσος στις διαδικασίες, σας διαβεβαιώ. Τις παίζω στα δάχτυλα, αλλά σέβομαι τον χρόνο όλων μας και την ποιότητα των ομιλιών».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση Μπαλάφα και οι δυο τους διασταύρωσαν τα ξίφη τους με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής να παρακολουθούν:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ, Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ: «Το να κάνω διαλέξεις εφ' όλης της ύλης δεν με εκφράζει και κατά τη γνώμη μου είναι βαθιά αντιδημοκρατικό και μόνο ένα ναρκισσισμό τρέφει του όποιου το κάνει»
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ: «Υποθέτω, κ. Μπαλάφα, ότι ερωτήσεις δεν έχετε, που σημαίνει ότι σας κάλυψαν οι ερωτήσεις των προηγουμένων»
Γ. ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «Επειδή έχω διαμορφωθεί πολιτικά και ιδεολογικά την ύστερη δικτατορική περίοδο και την πρώιμη μεταδικτατορική, είμαι άσος στις διαδικασίες, σας διαβεβαιώ. Όμως, σέβομαι το χρόνο όλων μας και την ποιότητα των ομιλιών»
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Μάλλον είναι παράπονο προς την Πρόεδρο, γιατί ζήτησε νωρίτερα ο κ. Μπαλάφας μόνο να τοποθετηθεί»
Γ. ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «Δεν είναι κανένα παράπονο. Είναι μια διαπίστωση, την οποία και θα αντιμετωπίσω αναλόγως»
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους και δη προς τους κατέχοντες και αξιώματα στη Βουλή, ότι αυτή η διαδικασία είναι η διαδικασία ακρόασης κατά την οποία τίθενται και ερωτήσεις από τους επιθυμούντες. Είναι σεβαστό κάποιοι να μην επιθυμούν, αλλά δεν θα περιορίσουμε το δικαίωμα εκείνων που επιθυμούν»
Γ. ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «Εγώ, ισχυρίζομαι ότι τα τέσσερα πέμπτα των τοποθετήσεων που απευθύνονται στους κυρίους και στις κυρίες δεν ήταν ερωτήσεις. Όχι, λέω ένα ιστορικό είκοσι πέντε λεπτά και πετάω και μια ερώτηση, η οποία ήδη έχει απαντηθεί άλλες 14 φορές»
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Σας θυμίζω, κ. Μπαλάφα, ότι και εσείς, όπως και εγώ, μετέχουμε σε αυτή την Επιτροπή εξ οφίτσιο, δηλαδή, έχουμε την υποχρέωση να βρισκόμαστε εδώ και να μεριμνούμε ώστε να εισάγονται εγκαίρως οι αιτήσεις των Υπουργών που έχουν υποβληθεί. Εν προκειμένω, έχουν υποβληθεί αιτήσεις για τις οποίες εκπνέει η προθεσμία»
Γ. ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε τη διαδικασία των συνεδριάσεων αυτών. Δεν είναι διαδικασία αυτή, κατά τη γνώμη μου»
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Θα τα συζητήσουμε στη διαδικασία του Κανονισμού της Βουλής»
Καλά πληροφορημένης πηγές σημειώνουν πως και άλλα μέλη του προεδρείου είναι σφόδρα ενοχλημένα με τον τρόπο που «πολιτεύεται» η νέα Πρόεδρος της Βουλής.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com