Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο τομέας της ασφάλειας είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει πεδίο τριγμών και διχασμών στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις σχέσεις της χώρας με το διεθνή παράγοντα, λόγω των πολλών, αντικρουόμενων και σε αρκετές περιπτώσεις ακραίων απόψεων και τάσεων που φιλοξενεί στους κόλπους του το κυβερνών κόμμα.



Σε κάθε περίπτωση το Μαξίμου σύντομα θα κληθεί να λάβει δύσκολες αποφάσεις και να «σπάσει αβγά», δυσαρεστώντας ενδεχομένως αρκετούς υποστηρικτές του.

Η επίσκεψη στήριξης στον Γ. Πανούση που πραγματοποίησε ο Αλ. Τσίπρας, αλλά και το μήνυμα προειδοποίησης προς τους αντιεξουσιαστές ότι »δεν μπορεί η δημοκρατική στάση της κυβέρνησης να εκλαμβάνεται ως αδυναμία να κυβερνήσει», αποτέλεσε αναγκαία κίνηση, μετά το κύμα καταλήψεων του τελευταίου διαστήματος, αλλά και τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος που «φλέρταραν» με τέτοιου τύπου τακτικές.

Η «αποστασιοποίηση» της κυβέρνησης πάντως, από τις απόψεις των συγκεκριμένων ομάδων, που εκφράζονται και από τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να είναι εύκολο εγχείρημα και θεωρείται σίγουρο ότι θα προκαλέσει -και στο μέλλον- δυσαρέσκειες και αντιδράσεις. Αρκεί να υπενθυμίσουμε τους «τριγμούς» που υπήρξαν από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών για τον τερματισμό της κατάληψης από ομάδα λίγων αντιεξουσιαστών, κίνηση που προκάλεσε τη σαφή διαφοροποίηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που μίλησε για «καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου».

Τα θέμα ασφάλειας όμως δεν αποκλείεται να αποτελέσει «αχίλλειο πτέρνα» της κυβέρνησης, όχι μόνο στις σχέσεις με κοινωνικές ομάδες, αλλά και με το εξωτερικό. Ο νόμος για την αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος, για παράδειγμα, μπορεί να ήταν «ακόλουθος» με την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο προκάλεσε ρήγμα με τις ΗΠΑ αλλά και τη Βρετανία, καθώς Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Φόρειν Όφις έσπευσαν να καταγγείλουν την επικείμενη αποφυλάκιση του Σ. Ξηρού, επαναφέροντας τις αιτιάσεις για τον τρόπο που η χώρα μας χειρίζεται τα θέματα τρομοκρατίας.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com