Η «γεωγραφία» του ελληνικού χρέους αποτυπώνεται στον ετήσιο απολογισμό του υπουργείου Οικονομικών για το δημόσιο χρέος που δημοσιοποιήθηκε .
Σύμφωνα με τα στοιχεία στο τέλος του 2015 το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης ανήλθε στα 321,3 δισ. ευρώ από 324,1 δισ. ευρώ το 2014.
Μάλιστα το 82% του ελληνικού χρέους βρίσκεται πια στα χέρια των επίσημων πιστωτών της χώρας, αφού έχει αποσυρθεί σε μεγάλο βαθμό από την ελεύθερη αγορά. Στα χέρια ιδιωτών βρίσκεται μόλις το 16% του ελληνικού χρέους, αφού ο δανεισμός από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ στα χρόνια των Μνημονίων, αντικατέστησε σταδιακά τα δάνεια των ιδιωτών με δάνεια από τον επίσημο τομέα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος όγκος των δανείων από τον επίσημο τομέα προέρχονται από την Ευρωζώνη και χορηγούνται στην Ελλάδα με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Είναι ενδεικτικό ότι για τα μακροπρόθεσμα δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου το μεσοσταθμικό κόστος ανήλθε στο 0,63%.
Όταν το επιτόκιο στο δεκαετές ομολόγο αναφοράς κινείται στην περιοχή του 8%. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι μέσα στο 2015 αναχρηματοδοτήθηκε βραχυχρόνιο χρέος, μέσω repos, ύψους 8,6 δισ. ευρώ του 2014, ενώ εκδόθηκαν νέες συμφωνίες repos 1,39 δισ. ευρώ ανεβάζοντας το ποσό από συμφωνίες repos συνολικά στα 10 δισ. ευρώ.