Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Νέα κόντρα Μπουτάρη - Άνθιμου: Αυτή τη φορά για τη Ροτόντα

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης με αφορμή τη Ροτόντα μετά την απόφαση του Άνθιμου να τοποθετηθούν θρησκευτικά σύμβολα στα μνημείο. Ο Γιάννης Μπουτάρης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε να φύγουν τα θρησκευτικά σύμβολα από την Ροτόντα και να λειτουργεί ο χώρος μόνο ως μνημείο.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για μια «κατάληψη στην Ροτόντα από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης» μετά την τοποθέτηση χωρίς πρότερη άδεια του εγκαινίου του Αγ. Γεωργίου στην Αγία Τράπεζα που υπάρχει μέσα στο μνημείο για την τέλεση των θρησκευτικών εκδηλώσεων. Όπως τόνισε "πρόκειται για κατάφορη παραβίαση της συμφωνίας και της απόφασης του ΚΑΣ η οποία προέβλεπε ότι το μνημείο της Ροτόντας θα δίνεται μία φορά το μήνα για εκκλησιαστική λειτουργία και μία φορά το μήνα για κοσμικές εκδηλώσεις μετά όμως κάθε φορά από την έγκριση του ΚΑΣ μέσω της Εφορίας Αρχαιοτήτων». Υπογράμμισε δε ότι η Εφορία Αρχαιοτήτων επέτρεψε την τοποθέτηση του εγκαινίου στην λειτουργία της Κυριακής αλλά μετά ζήτησε να αφαιρεθεί, πράγμα το οποίο δεν συνέβη.

«Και οι μουσουλμάνοι μπορεί να ζητήσουν κάτι μετά. Δεν μπορούμε να παίζουμε με αυτές τις ιστορίες. Έχουμε πάρα πολύ κακό παρελθόν με το θέμα των παρεμβάσεων της εκκλησίας. Πρέπει η Ροτόντα να λειτουργεί ως τόπος επισκέψεων. Να καταργηθούν και οι εκκλησιαστικές  και οι κοσμικές εκδηλώσεις» υπερθεμάτισε ο Γιάννης Μπουτάρης ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο της έγκριση σχετικού ψηφίσματος
 
website counter
friend finderplentyoffish.com