Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Προανακριτική: Σε περίπου 15 μέρες το πόρισμα για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Ολοκλήρωσε η Προανακριτική Επιτροπή την έρευνά της για την υπόθεση του πρώην υπουργού Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα και σε περίπου 15 ημέρες αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμά της.


Η σύνταξη του πορίσματος έχει ήδη ανατεθεί στους εισηγητές των κομμάτων και αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 28 Ιουνίου.
Όλα τα κόμματα συμφώνησαν ότι η Προανακριτική Επιτροπή, σε ό,τι την αφορά, έχει ολοκληρώσει το έργο της, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, που ζήτησαν να συνεχιστούν οι εργασίες της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, για τα μέλη της Προανακριτικής προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς από τον πρόσφατο έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ στο σπίτι του κ. Παπαντωνίου, διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε σε πέντε διαφορετικές τράπεζες στην Ελλάδα, 46 τραπεζικούς λογαριασμούς σε δεκάδες υποκαταστήματα, που έφθαναν συνολικά το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο, οι τραπεζικοί λογαριασμοί εμφανίζονται την περίοδο 2000-2010, ενώ ένα ποσό, ύψους 300.000 ευρώ, από το οποίο 150.000 ευρώ είναι στο όνομα του κ. Παπαντωνίου και 150.000 ευρώ στο όνομα της συζύγου του, είναι την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας.
Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι ο κ. Παπαντωνίου ελέγχεται συνολικά για 1,9 εκατ. ευρώ, καθώς τα στοιχεία που του ζητήθηκαν και κατέθεσε στην Προανακριτική, δεν δικαιολογούν το ποσό αυτό, από το οποίο το ένα εκατομμύριο είναι στο όνομά του και οι 900.000 στο όνομα της συζύγου του.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com