Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Η Netflix ξεπέρασε για πρώτη φορά σε συνδρομητές την καλωδιακή τηλεόραση

Η Netflix ξεπέρασε για πρώτη φορά σε συνδρομητές την καλωδιακή τηλεόραση, σύμφωνα με την Leichtman Research. Οι αμερικανικές εταιρίες καλωδιακής τηλεόρασης έχουν 48,61 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ η Netflix μόλις έφτασε τα 50,85 εκατομμύρια. Οι αριθμοί δεν περιλαμβάνουν τα μικρά καλωδιακά δίκτυα, που υπολογίζεται ότι συγκεντρώνουν το 5% των συνολικών πελατών καλωδιακής τηλεόρασης.

Για πολλούς αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Ας είμαστε ειλικρινείς: με τη Netflix να έχει διπλασιάσει τη βάση συνδρομητών της -προσθέτοντας 27 εκατομμύρια συνδρομητές- τα τελευταία πέντε χρόνια, ήταν βέβαιο ότι θα έρθει η εποχή που το μερίδιό της στην αγορά θα ξεπερνούσε των άλλων υπηρεσιών.
Τα καλά νέα για τις εταιρείες καλωδιακής τηλεόρασης είναι ότι αυτή η εξέλιξη δεν επηρεάζει σημαντικά τα αποτελέσματά τους. Ενώ οι συνδρομητές καλωδιακής τηλεόρασης έχουν μειωθεί κατά 4 εκατομμύρια στα πέντε χρόνια που η Netflix έχει δει τεράστια ανάπτυξη, δεν πρόκειται για μια τεράστια πτώση. Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 οι συνδρομές της καλωδιακής υποχώρησαν, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2016 οι συνδρομητές αυξήθηκαν λίγο.
Η δορυφορική τηλεόραση τα πηγαίνει καλά, με περίπου 38 εκατομμύρια συνδρομητές. Η Dish Network πρόσθεσε 318.000 συνδρομητές στο α' τρίμηνο. Να σημειωθεί ότι η δορυφορική τηλεόραση εξακολουθεί να αναπτύσσεται ταχύτερα από την καλωδιακή.
Πιο γρήγορα από όλες όμως αναπτύσσονται οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσω Διαδικτύου, όπως η Sling TV και η Direct TV, οι οποίες πρόσθεσαν 350.000 συνδρομητές στο α' τρίμηνο. Αυτές οι υπηρεσίες μοιράζονται τώρα 1,7 εκατ. πελάτες και είναι πιθανό να συνεχιστεί η ανάπτυξη αυτού του τομέα, όσο οι συνδρομητές απομακρύνονται από την καλωδιακή τηλεόραση.
Συνολικά οι συνδρομητές της καλωδιακής, δορυφορικής και διαδικτυακής τηλεόραση στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 93.319.187, νούμερο που αντιπροσωπεύει το 95% των τηλεθεατών. Η Netflix σίγουρα δεν πρόκειται να αποκτήσει 100 εκατ. συνδρομές στις ΗΠΑ σύντομα, αλλά αν η υπηρεσία συνεχίζει να βελτιώνεται και να προσφέρει ποικίλα προγράμματα, είναι πιθανό ότι οι πελάτες να αισθανθούν ότι αξίζει τη μηνιαία συμμετοχή για την πρόσβαση στο υλικό της.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com