Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Αυτό είναι το νέο μεγάλο "ρουσφέτι" στο ελληνικό Δημόσιο

Τον περασμένο Φεβρουάριο 213 άτομα προσελήφθησαν στην Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ), σύμφωνα με τροπολογία της κυβέρνησης που είχε στόχο να "θεραπευτούν κοινωνικές αδικίες σε βάρος εργαζομένων της Κτηριακές Υποδομές που δημιούργησε η ρουσφετολογική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων”, όπως ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης έχει σημειώσει. Η ρουσφετολογική πολιτική όμως..."προώρισται να ζήση”. Και τα κατάφερε. Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή.
 
Τον Δεκέμβριο του 2016 η κυβέρνηση, με ψήφους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Ένωσης Κεντρώων (Ν.Δ. Και Ποτάμι είχαν πει "όχι”) "πέρασε” την τροπολογία 439/2016, βάσει της οποίας τοποθετούνται στην Κτηριακές Υποδομές 213 άτομα. Το ερώτημα που είχε προκύψει τότε ήταν εάν οι συγκεκριμένες προσλήψεις είναι, πραγματικά, απαραίτητες για την ΚΤΥΠ.

Η απάντηση δόθηκε μόλις στις 9 Οκτωβρίου, οπότε το υπουργείο Υποδομών δημοσιοποίησε πρόσκληση-εκδήλωση ενδιαφέροντος, με αποδέκτη την Κτηριακές Υποδομές, για την μετάταξη / μεταφορά υπαλλήλων της σε εταιρείες και φορείς που εποπτεύει το υπουργείο Υποδομών. Όπως και σε υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και στην Υπηρεσία Οδικών Τελών.

Ο αριθμός των προς κάλυψη θέσεων ανέρχεται σε 369. Και υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από την ΚΤΥΠ, αυτές θα καλυφθούν πλήρως από μετατάξεις προσωπικού της.

Με υπογραφή (μόνο) Χρ. Σπίρτζη

Προκειμένου να γίνουν εφικτές οι μετατάξεις αυτές και να παρακαμφθεί το ΑΣΕΠ, τον περασμένο Ιούλιο στο σχέδιο νόμου για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ εισήχθη διάταξη βάσει της οποίας:

"για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών” μπορεί να διενεργούνται μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, των γενικών γραμματειών, φορέων, ανώνυμων εταιρειών και νομικών προσώπων δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου κ.ο.κ. μετατάξεις ή μεταφορές μονίμων υπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου "κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη”.

Βάσει της ίδιας διάταξης, οι υπάλληλοι θα μεταφέρονται σε ίδιες ή ανώτερης κατηγορίας προσωποπαγείς θέσεις και προς την κατεύθυνση αυτή συνίσταται στο υπουργείο Υποδομών Ενδοϋπουργική Επιτροπή Κινητικότητας.

Παράγοντες της δημόσιας διοίκησης αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι με τη διάταξη αυτή ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης αποκτά "υπερεξουσίες” που ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης διαθέτει. Αρκεί δηλαδή, μόνον η υπογραφή Σπίρτζη για να "ξεκλειδώσει” η μεταφορά έως 369 εργαζομένων από την ΚΤΥΠ σε άλλες εποπτευόμενες από το Υποδομών εταιρείες, αλλά και προς το ίδιο το υπουργείο Υποδομών.

Με τη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων να εκπνέει την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, ήδη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, όπως και οι πιέσεις προς...τα πάνω, δεδομένου ότι η Κτηριακές Υποδομές, που διαθέτει προσωπικό άνω των 500 ατόμων, ανήκει στις κρατικές εταιρείες που έχουν μεταφερθεί στο υπερταμείο. Κάποιοι μιλούν, για νέο μεγάλο "ρουσφέτι" στο Δημόσιο, όπου τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει ο υπουργός Υποδομών.

Η μεγάλη "σφαγή” αναμένεται να γίνει για τις 69 προς κάλυψη θέσεις της προκήρυξης στο υπουργείο Υποδομών. Ακόμη, η διεύθυνση διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού του Υποδομών, ζητά να καλύψει είκοσι θέσεις στην Υπηρεσία Οδικών Τελών, το φορέα που ίδρυσε ο κ. Σπίρτζης με βασικό αντικείμενο την ανάπτυξη και λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης οδικών υποδομών παρακολούθησης και χρέωσης τελών διοδίων οχημάτων. Έχουν προβλεφθεί νέες θέσεις σε ΟΣΥ (75), ΟΑΣΑ (84), Αττικό Μετρό (52) και ΕΡΓΟΣΕ (39).

"Το ενιαίο σύστημα κινητικότητας με το νόμο 4440/2016 δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί λόγω και μεγάλης γραφειοκρατίας. Για αυτό έχει δοθεί σειρά παρατάσεων στην εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου και αναδρομικά τροποποιήθηκε μεγάλος αριθμός μεταβατικών διατάξεων. Προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υπήρξε αναγκαία η διάταξη Σπίρτζη” αναφέρει ο αντίλογος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com