Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες

Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών καναλιών ΑΝΤ1, Alpha, Star και ΣΚΑΪ, που ζητούσαν να παγώσει προσωρινά η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.


Ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται να συζητηθούν στις αρχές Μαρτίου οι κύριες αιτήσεις που έχουν καταθέσει οι τέσσερεις τηλεοπτικοί σταθμοί.
Τα κανάλια ζητούσαν να παγώσει προσωρινά η προκήρυξη για τη χορήγηση επτά τηλεοπτικών αδειών  με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι τόσο η προκήρυξη (υπ αριθμόν 1/2017) όσο και οι κοινές αποφάσεις των Υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και στην ΕΣΔΑ.
Οι δικηγόροι τους υποστήριξαν ότι δεν διασφαλίζεται η χρηματοοικονομική επάρκεια και η φερεγγυότητα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε χειραγώγηση της δημοπρασίας από συμμετέχοντες στον διαγωνισμό που δεν έχουν τα οικονομικά εχέγγυα και αποσκοπούν απλώς στη νόθευση των όρων του διαγωνισμού.
Τα κανάλια ανέφεραν ακόμη ότι είναι παράνομος ο περιορισμός του αριθμού των αδειών σε επτά, καθώς είναι σε αντίθεση  με το  Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και την ΕΣΔΑ.
Παρών στην όλη διαδικασία ήταν παρατηρητής από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com