Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Δύο προτεραιότητες για την κυβέρνηση των 20 ημερών

Το μεταναστευτικό και η ομαλή έναρξη λειτουργίας των σχολείων, λόγω των εκλογών, είναι τα θέματα στα οποία θα δώσει προτεραιότητα η υπηρεσιακή κυβέρνηση, όπως δήλωσε η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου υπό την οποία συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο.



«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση απαρτίζεται από πρόσωπα που ήταν ευρύτερης αποδοχής και είναι διακεκριμένες προσωπικότητες. Ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη για την αποδοχή της πρότασης», είπε η κ. Θάνου.

Και συνέχισε: «Όπως είναι γνωστό, κύρια αρμοδιότητα της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της διεξαγωγής των εκλογών μέσα σε ήρεμο κλίμα. Είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί να διαχειριστούμε και άλλα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό και η ομαλή έναρξη λειτουργίας των σχολείων. Όλοι οι συμμετέχοντες της κυβέρνησης είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το μέγιστο των δυνάμεών μας για την άψογη διεξαγωγή των εκλογών και για να επιλυθούν όλα τα ζητήματα». Είχε προηγηθεί η ορκωμοσία των μελών της κυβέρνησης.
Δύο προτεραιότητες για την κυβέρνηση των 20 ημερών

Τα περισσότερα μέλη έδωσαν θρησκευτικό όρκο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ενώ ο Γιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου και ο Ιωάννης Μουζάλας έδωσαν πολιτικό όρκο.

Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης έχει ως εξής:

Πρωθυπουργός: Βασιλική Θάνου

Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνης Μανιτάκης

Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτης: Αντώνης Μακρυδημήτρης

Αναπληρωτής υπουργός για θέματα μετανάστευσης: Ιωάννης Μουζάλας

Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης: Φίλιππος Τσαλίδης
Δύο προτεραιότητες για την κυβέρνηση των 20 ημερών

Υπουργός Οικονομίας: Νίκος Χριστοδουλάκης

Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας: Χρήστος Ζώης

Αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού: Αλκηστις Πρωτοψάλτη

Υπουργός Εθνικής Αμυνας: Ιωάννης Γιάγκος πτέραρχος εν αποστρατεία

Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων: Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου

Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού: Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα

Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης: Ιωάννης Γκόλιας
Δύο προτεραιότητες για την κυβέρνηση των 20 ημερών

Αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΚΑ: Κώστας Μουσουρούλης

Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Δημήτρης Μελάς

Υπουργός Δικαιοσύνης: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης

Αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Σπυρίδων Φλογαΐτης

Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Χουλιαράκης

Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών: Τρύφων Αλεξιάδης

Υπουργός Εργασίας: Δημήτρης Μουστάκας
Δύο προτεραιότητες για την κυβέρνηση των 20 ημερών

Υπουργός Υγείας: ο καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Δημόπουλος

Υπουργός Επικρατείας: Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος

Υπουργός Επικρατείας για τη Διαφθορά: Παναγιώτης Νικολούδης

Υφυπουργός παρά τη πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ροδόλφος Μορώνης.

Γ. Χουλιαράκης: Να μην χαθεί άλλος χρόνος για την οικονομία
Δύο προτεραιότητες για την κυβέρνηση των 20 ημερών

«Αποδέχθηκα τη θέση αυτή με στόχο τη συνέχεια και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, να προχωρήσει η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος όσο πιο γρήγορα γίνεται και παράλληλα η εμπέδωση της εμπιστοσύνης», δήλωσε ο νέος, υπηρεσιακός, υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο νέος υπουργός τόνισε ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε φάση ύφεσης «που ελπίζουμε να μην κρατήσει πολύ και να αρθούν το συντομότερο δυνατόν τα capital contols».

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κριθεί επιτυχής αν οι βαθμοί ελευθερίας της επόμενης κυβέρνησης είναι ίδιοι ή και μεγαλύτεροι από της προηγούμενης, ώστε να μπορέσει να κατανείμει το βάρος της προσαρμογής με δικαιότερο τρόπο», σχολίασε.

Ο κ. Χουλιαράκης τόνισε την «κρίσιμη συμβολή» του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου τους τελευταίους δύο μήνες για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την εμπέδωση κλίματος σταθερότητας.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης είναι πρόσωπο που απολαμβάνει της εκτιμήσεως των περισσότερων κομμάτων και είναι ιδιαιτέρως σεβαστός στην Ευρώπη. Ασκούσε μέχρι και σήμερα τα καθήκοντα του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και ήταν ο βασικός διαπραγματευτής της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στη συνομολόγηση του νέου προγράμματος.

Είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Κατέχει πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ενώ εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή επίσης στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ.

Υπουργείο Οικονομίας
Την ύφεση, την ανεργία και την αποεπένδυση περιέγραψε ως βασικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης. Στόχος της σύντομης θητείας του, όπως ανέφερε, είναι η επίσπευση των χρηματοδοτικών πόρων, η ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ και η ομαλή μετάβαση στην επόμενη περίοδο του νέου ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020. «Θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και θα αφοσιωθώ σε αυτές», τόνισε. Ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Οικονομίας, υπήρξε κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων του Κ. Σημίτη την περίοδο 1996-2004, ενώ διδάσκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1975) και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό και διδακτορικό (1984) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Ήταν παρών στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1974.

Διετέλεσε γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας (1993-1996) και οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού (1996). Από το 1996 έως τον Μάρτιο του 2000 ήταν υφυπουργός Οικονομικών. Στη συνέχεια διετέλεσε υπουργός Ανάπτυξης στο διάστημα 2000-2001 και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο διάστημα 2001-2004.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com