Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

«Λουκέτο» και στην εταιρεία «Σαραφίδης»

Αναμενόμενη εξέλιξη ήταν, μετά το… κανόνι της «Ηλεκτρονικής», το «λουκέτο» σε μία ακόμα θρυλική εταιρεία, θυγατρική της αλυσίδας. Πρόκειται για την εταιρεία «Σαραφίδης», θυγατρική της «Ηλεκτρονικής» και μία από τις πιο γνωστές εταιρείες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών στη Θεσσαλονίκη, η οποία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.



Η αίτηση της πτώχευσης εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

«Δεν υπάρχει καμία ελπίδα πλέον βελτίωσης της κατάστασης, καθώς οι συνεργαζόμενοι με την μητρική εταιρεία οίκοι και δη εκείνοι του εξωτερικού προέβησαν σε αιτήματα κατάπτωσης των εγγυητικών μας επιστολών και σε καταγγελίες των συμβάσεων μας, με επιπλέον αποτέλεσμα να μην μας προμηθεύουν με εμπόρευμα. Τα ράφια και οι αποθήκες αδειάζουν και οι προμηθευτές είναι εξαγριωμένοι λόγω την αδυναμίας μας να εξυπηρετήσουμε τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μας. Οι τράπεζες στις οποίες στραφήκαμε για παροχή στοιχειώδους ρευστότητας, όπως κάναμε και στο παρελθόν, όγι μόνο δεν μας δίνουν ούτε ένα ευρώ μέσω των δανειακών συμβάσεων που έχουμε υπογράψει αλλά ταυτόχρονα παρακρατούν το προϊόν από τις εισπράξεις με προγράμματα δόσεων μέσω πιστωτικών καρτών, στραγγαλίζοντας ακόμα και την πενιχρή ρευστότητα που υπήρχε», αναφέρει η αίτηση πτώχευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου του 2015, η εταιρεία Σαραφίδης εμφάνιζε χρέη που ξεπερνούσαν τα 11 εκατ. ευρώ και από αυτά 785.000 ευρώ αφορούσαν βραχυπρόθεσμα δάνεια, ενώ οι ζημιές προ φόρων ξεπερνούσαν το 1 εκατ. ευρώ.

Η ιστορία της «Σαραφίδης»

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1969 με έδρα την οδό Ερμού 29 στη Θεσσαλονίκη και αντικείμενο την εμπορία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Υπήρξε η πρώτη εταιρεία ηλεκτρικών ειδών στην Θεσσαλονίκη που προχώρησε σε ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων εγκαινιάζοντας το δεύτερο κατάστημα της στην ανατολική Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 1988.

Από το 1997 έως και το 2009 εγκαινίασε εννέα νέα υποκαταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Έδεσσα, Κοζάνη, Βόλο, Τρίκαλα και Κατερίνη, ενώ το 2007 η Σαραφίδης προσχώρησε στον όμιλο «Ηλεκτρονική».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com